Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

08 April 2018

Masuk Bertanding Lah

Bhai/DeeDee semua...

Gua takmo nak komen panjang-panjang.... Cuma satu ja gua nak bagitau kat mamat yang kat bawah ni... (gambor akan menyusul sat lagi)

Lu takdak hak mau paksa rakyat ikut kapla lu... Suka rakyat la nak tukar kapal ka.. nak tukar nakhoda ka.. atau nak tukar enjin ka...

Kitorang nak tukar semua sekali lar... kapal, nakhoda dan enjin sekali ngan sonar dan GPS...

Lu dok diam-diam la....  Kalu lu rasa hebat..  sila masuk bertanding PRU14 la.... baru lu tau langit tinggi ka rendah...

TAMBAHAN : Kami rakyat cukup ingat yang bukan kami yang jual Temasek kepada British.... Tapi keturuan yang perasan dier Raja (iTemenggung yang ditakhtakan jadi Raja oleh British) yang jual Temasek dahulu.....  Kami masih ingat....



UPDATE :

Sudah kena hantam ngan rakyat baru ada kurang sikit sombong...  Jangan sampai rakyat simpan kat Muzium baru tau... Huhuhu ....

Kalu mau kata statement tu untuk Bangsa Johor... Sila bisik-bisik ja ngan seluruh Bangsa johor... Jangan gatai hebah satu dunia... Ader paham ka???



13 comments:

  1. Cuba tengok berani ke jadi calon? Tak neutral masuk lawan apa borak tepi gelanggang? Kahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap besar badan kemetot je...

      Delete
  2. sila lepaskan darjat dan jadi calon bertanding dlm pru14 ni..kalau berani la...jaga bola pun kelam kabut..nak urus negara pula.podah.

    ReplyDelete
  3. Inilah antara sebabnya dizaman penjajah lagi hospital gila dibina di Tampoi, selain daripada di Tanjung Rambutan. Nampak jelas gilanya!

    ReplyDelete
  4. Hussein Steafyaku47 dah komen panjandrum lebar bila Umno gunakan Raja utk kekal kuasa.

    Kes Selangor lengksp dgn gambar champagne dan gadis 2 peleseran sebiji mcm Jho Low bercanda dgn a Paris Hilton guna duit cuti rakyat.

    Nah kali ni, Hussein tidak buang masa mengupas kes Istana Johor.

    Natijahnya, Tuanku2 mesti berkecuali tapi kalu dah bersuara suruh undi penyamun kena bersedia menerima nukilan sebenar hati rakyat marhaen.

    ReplyDelete
  5. Samseng bugis sudah tentulah memihak kepada lanun bugis, itulah realitinya yang tidak dapat dinafikan lagi.

    ReplyDelete
  6. Patut peel diorg ni mcm org biasa2 aje tak macam Royals yg lain dalam Malaysia ni...
    Set set Temenggung menyamar raja aje rupanya...

    ReplyDelete
  7. kan da kena chekmate.tawarikh tak perna bohong

    ReplyDelete
  8. dewa2 duduklah dikayangan diam2 nikmatilah kemewahan yg ada di sana.

    rakyat dibumi biarkn mereka menentu nasib mereka sendiri. mereka tau perit jerit hidup dgn sebb tgn2 zalim yg berkuasa. yg berkuasa itupun sama taraf manusia biasa di bumi.

    kami manusia bumi byk urusan perlu dibuat demi masa depan kami. kami tkperlu pun pertolongan dewa2 kayangan kerana mereka bersayap bebas terbang ke sana sini. kami nk bergerak sana sini pun kena sumpahan kelembai gst.

    selamat tinggal wahai dewa2 kayangan. klu nk turun ke bumi.. tanggalkn sayao kebesaran.. pakai pakaian rakyat bumi. berkerja sama adil sama susah.

    takkn sama sewa kayangan dn rakyat jelata. kenang2kn kisah raja negara pasir 2 butir yg tidak ada rakyat jelata. tnpa rakyat dewa2 tkde nilai apa2 duduk sendiri2 dlm dunia yg kosong sunyi.

    ReplyDelete
  9. sedarlah diri kerana mo1 kt cash is king bukan kebawah duli tuanku yg raja.

    murah nya raja bg mo1.. terdapat byk raja dlm poket2 pelacur..perompak..peragut.peminum todi. semua ada raja dlm walet masing2 di bawa ke jamban di bawa ke ladang ternak.

    ReplyDelete
  10. Bugis ape, ni semua keturunan mat saleh UK. Melayu kat malaysia menjilat-jilat "half cast" mat saleh nie. Melayu duduk UK di layan macam sampah.

    ReplyDelete
  11. Bugis ape, ni semua keturunan mat saleh UK. Melayu kat malaysia menjilat-jilat "half cast" mat saleh nie. Melayu duduk UK di layan macam sampah.

    ReplyDelete
  12. Reaksi Akhbar2 perdana dan blogger2 proBN bekwoh besar semalam semua meraikan headline news komen TMJ supaya kekalkan nakhoda.

    Blog Realpolitikasia beri sedikit "reality check" dan perpektif berbeza tulisan Ganesh Sahathevan yg dari dulu bijak memberi analisa hasil dari penyilidikan intelligence business-politik termasuk skandal 1MDB. Memetik laporan Star, beliau mendedahkan salah satu ahli konsortium dalam konsortium YTL- Tabung Haji yang menang salah satu pakej besar mega projek kereta api laju Singapore-KL bernilai RM berbillion yalah Kumpulan SIPP. Dari laporan Star, SIPP yalah syarikat yg mempunyai pertalian dgn Istana Johor. Kelulusan projek ini diumumkan sebelum parlimen dibubarkan baru ini.

    Terima kasih kpd Sahathevan kerana memberi perspektif berbeza dan moderasi kerana rakyat marhaen ada pilihan dan hak utk memahami apa yang tersurat dan tersirat.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja