Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 March 2013

Al Fatihah Dan Takziah

Bhai... gua hari nih ader terlibat kat satu urusan luar... jadi akses kepada telefon berinternet dan komunikasi lain terhad..... hari nih bawak "comm radio' jer... Jadi gua baru dapat tahu yang ader anggota kita yang cedera dan terkorban di Lahad Datu...

Dua anggota PDRM terkorban akibat mortar
Gua dah keluarga serta rakan-rakan dari Agensi mengucapkan salam takziah kepada keluarga anggota yang terlibat (gua dikhabarkan dari Batalion 17 PGA .... tapi tak tau lar..) dan gua sedekahkan Al Fatihah buat anggota tersebut...

Moga Allah mengampunkan segala dosa anggota tersebut dan menempatkan mereka dikalangan para syuhada.... Ameen...

Gua takmo nak menyalahkan sesapa... cuma insiden ini akan mencalarkan imej Menteri Dalam Negeri iaitu Hishamuddin Hussein.

Sori... gua sedih... cukup sedih....

UPDATE ANGGOTA YANG TERLIBAT: INSP ZULKIFLI MAMAT dan SJN SABARUDIN

12 comments:

  1. Gua lagi sedih, sebab, Malaysia mempertahankan tanah yang bukan hak miliknya yang sebenar.

    Note:
    Rujuklah buku2 sejarah dan surat2 perjanjian sebenar di sebeang laut dan yang masih tersimpan pada pewaris kesultanan sulu.

    ReplyDelete
  2. " Jangan la lu orang ingat bahawa keselamatan negara kita kini telah digugat hanya kerana insiden di Lahad Datu... Ianya masih terkawal"

    Was it "under control" or "a game of gambling afew of our personals lives" ?

    Sad but true... PM & BN were a living proof goons, hopeless kita harap jaga keselamatan agama, perairan, tempat strategik negara kita.

    Jadi..ayat lu of late:

    "Gua berani jamin insiden di Lahad Datu akan dapat diselesaikan TANPA ader pertumpahan darah ...." ??

    is a utterly BS !

    Sorry bukan wa marah lu.. tapi kita takleh pakai orang atas yg main-2 nyawa kita, integriti negara & put it on the line for their own self-interests!

    ReplyDelete
  3. Bhai/DeeDee Anonymous...
    That's true... tapi skrang nih... dalam konteks negara Malaysia moden... diorang aderlah penceroboh... dan patut ditangani sebaiknya...

    Bhai Hanz...
    Biasa la bhai... manusia ader buat silap... gua pon samer... kalu ikut maklumat intel camtue la... masih terkawal... cuma kapla itu tausug kiter mana tau baca...

    Dan lagi satu... gua tak tau yang diorang ader bawak mortar... gua ingat paling besar senjata pon cuma 7.62mm punya peluru.... rupanyer ader mortar...

    Patut kalu dah detect ader mortar... dari awal lagi dah dibuat airborne bombardment... di bom kawasan sekeliling sebagai peringat...

    ReplyDelete
  4. Kalau baca tweet awal hishamudin psl hal ni dia ckp org sulu tembak dulu dan kita tak tembak balik satu peluru pun...

    lepas tu zahid hamidi tweet pulak kata kabinet suruh polis bertindak bukan tentera dan kita takkan benarkn diaorg mendarat seinci pun tanah malaysia..

    Lt Jen Zaini SP pulak kata askar tak blh buat suka hati nk usir penceroboh2 ni tanpa kebenaran PM n MOD...

    apa maksud semua ni? seolah2 org politik kita takut sangat nk bertindak terhadap mereka? kenapa? takut geng2 mereka yg dpt mykad x undi BN masa pru13 sampai sabah kalah?

    something very wrong dgn apa yg berlaku di sana.. kenapa kita punya barisan pertahanan kena dengar ckp org politik?

    ReplyDelete
  5. BRO..

    Dimula kan dgn ayat " Dari Allah Kita Datang dan Kepada Allah kita kembali"

    Moga roh-roh arwah mendapat kesejahteraan di alam barzakh..

    Now..

    Kalau diamati dari DAHULU-KALA sampai la zaman moden begini pun, KERAJAAN MALAYSIA mmg LEMAH dalam menanggani sesuatu isu yang serius dan berskala Categori Charlie..

    Cth kejadian terlampau banyak dah berlaku dalam tahun-tahun kebelakangan ni..

    Apa yang kerajaan PANDAI buat ialah, MENYOROK & MENYENYAP serta MENUTUP secara "OrganiseCrimeBureu" terhadap sesuatu kejadian BUT end of the day, kesemua kejadian tu akan BackFire terhadap agency kerajaan tersebut..

    Si menteri dan hulubalangnya sure akan lepas tgn dan cuci tgn mengatakan tidak tahu..

    They are all never learnt!!!..

    Cuba perati Falkland-Argentina vs England..

    NEGO does not require almost a month to concealed..

    Moral of the story.. kena tukar semua menteri-menteri lembab yg jaga bab-bab ni..

    Kita ada Panglima-panglima dan true warrior ready for this kinda tasks BUT tapi atas arahan menteri-menteri BODO-SOMBONG ni, mereka-mereka ini jadik KARTUN..

    AL-FATEHAH..
    Wassalam & Takziah utk ahli keluarga dan tabahkan semangat utk hari-hari mendatang..

    Ameen

    ReplyDelete
  6. alfatihah....takziah...doa....oooops..metafora....kiasan....indirect....bukan ayat spm...

    ReplyDelete
  7. salam

    "manusia ader buat silap...gua pon samer"

    agak2nya yek... berapa banyak ucapan tersebut akan terpacul dr mulut kita selama kita hidup ?

    ReplyDelete
  8. Susah juga nak kendali kes macam ni.
    Kalau setakat nak hapus puak puak tu setakat keupayaan pasukan keselamatan kita tak dak masalah rasa ( sekiranya di izinkan Allah )tapi banyak perkara kita nak fikirkan . Kadang kadang kita sedap saja bercakap , kalau lah kita di beri kuasa untuk membuat keputusan baru lah kita tahu langit tu tinggi ke rendah.

    ReplyDelete
  9. mana si C++ nie... dah ke dalam ke?...

    COBOL

    ReplyDelete
  10. Ke dalam ke gi sabah...or sedang bermuram durja atas kehilangan sahabat

    ReplyDelete
  11. lama betui si C++ nie tak update blog dia nie...

    hey Anwar, apa you sudah buat dengan si C++ nie sampai dia tak update blog dia nie?

    COBOL

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja