Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

11 March 2013

Berehat Di Kepayan

Bhai.... untuk pengetahuan lu... gua baru jer sampai kat KK... la nih tengah lepak kat Kepayan.... jumpa member-member.... berehat sekejap lepaskan lelah.... Esok pagi gua akan gerak pi Kudat... Kalu ikut perancangannyer... gua mungkin akan station kat sana.... Tapi tak tau la... perancangan nih banyak yang berubah last minit...

Berbalik citer tentang isu MyKad di Sabah nih... gua dan kengkawan di agensi semua berpandangan masalah nih semua berpunca dari isu pemberian Kad Pengenalan secara sembrono yang telah dibuat lebih kurang 20 tahun dulu... dan semua ini didalangi oleh Mahathir Mohamed... Sebab kalu tidak... senang anggota keselamatan kita dari PDRM dan ATM untuk buat kerja sweeping dan mopping...

Tapi la nih... pengganas dan penceroboh pon ada IC dan Paspot Malaysia.... aper ker jadahnyer...

Walau macam mana pon.... sepatutnya Suruhanjaya Diraja bagi siasatan kes IC nih di Kota Kinabalu patut diteruskan.... kena buat jugak... sebab sekarang nih kepercayaan rakyat terhadap kerajaan yang memerintah telah jatuh merudum... Tak kisah la Najib Razak nak bodek bagi imbuhan macam-macam kat kakitangan kerajaan ker mender ker... itu semua takder efek... sebab rakyat Sabah tengah marah sangat nih.... semua pasai isu Kad Pengenalan nih...

Kalu Mahathir Mohamed ader telur... gua cabar dier mari datang la kat Lahad Datu ka... Semporna ka... Kunak ka.... Tawau ka.... gua berani jamin... kalu tak kena baling dengan kasut atau sampai.... mungkin ader kot yang tibai dengan lastik.... Sebab orang tempatan gua diberitahu cukup marah kat Mahathir Mohamed pasai isu IC nih.... sebab pasai IC la... yang menyebabkan penduduk tempatan kat sini susah...

Kalu PR nak amik mileage ... sebaiknyer buat satu poster letak gambar Mahathir Mohamed tengah serahkan IC kat pendatang asing... dan taburkan ker seluruh Sabah dan Sarawak.... mesti orang akan lagi terbakar.... hahaha....  jangan lupa jugak sabitkan kes IC nih dengan kematian dan kecederaan anggota keselamatan....

Geng-geng PDRM pon dah menyampah dengan Mahathir Mohamed ... pasai kematian dan kecederaan kengkawan diorang nih semua disebabkan oleh projek IC Mahathir Mohamed dulu tu... cuma kemarahan diorang nih diorang tak serlahkan kat public.... hahaha... tapi itulah yang sebenarnya sedang berlaku....

Aper pon.... Ini komen gua terhadap politik negara... hahaha... sempat lagie tu.... bahawasanya... Najib Razak tak layak nak umumkan apa-apa peruntukan, imbuhan atau sebagainya kepada kakitangan awam kerana Najib Razak sekarang ini bukan lagi Perdana Menteri.... tetapi Presiden UMNO... sebabnya... mandat sudah tamat pada 9 Mac baru nih... sekarang nih yang ader cuma kerajaan sementara.... interim government.... yang boleh umumkan peruntukan, imbuhan dan sebagainya hanyalah YDP Agong....

Jadi.... kalu mengikut undang-undang... Najib Razak tidak layak untuk menandatangani apa-apa dokumen sebagai Perdana Menteri melainkan hanya sekadar seorang kakitangan awam kerajaan sementara. Oh yer... gua tak dengar pon YDP Agong mengeluarkan dekri atau watikah dan melantik Najib Razak mengepalai kerajaan sementara.... lu orang ader dengar ker.... kalu takder... maknanyer... aper yang berlaku sekarang nih semuanya adalah kerajaan sementara yang haram.... sebab takder dekri atau watikah dari YDP Agong... 

10 comments:

  1. puak ni halal haram hentam je

    ReplyDelete
  2. Lepas ni ada LIMA 2013 di Langkawi pula, najib jgn gatal2 nak beli apa2 atau tandatangan apa2 MOU pulak. Sedarlah kau tu pm sementara tak ada kuasa, yg berkuasa sekarang YDP Agung.

    Macam biasalah pemimpin umno mana ada kemaluan semua undang2 dilanggarnya. Kalau si kiram tu lanun, umno ni pula penyamun. PDRM & ATM jadi mangsa permainan umno utk kekal berkuasa.

    ReplyDelete
  3. Salam C++

    Lar, ingat Yong dah sampai Kemaman! Rupanya Kepayan. Huhuhu...Sedih. Dulu masa Yong kat Sabah, Yong kene geng2 kat Kepayan tu..heheheh.

    ReplyDelete
  4. kerajaan haram jadah -sekutu apco ! ABU jangan lupa !

    ReplyDelete
  5. Mahathir kimakk patut kena tangkap lamaaa dahh. kes al-maunah, tragedi memali, byk lagiii bhaiii hahahhaa..kita kena tipu dgn dia. SEMUANYA 1 SANDIWARA. chilakak btol. ade dpn mata aku mmg akan ku blasah dia smpai dia tak larat nk bangun balik. KERNA KUASA, KAU AKAN MASUK NERAKA.

    ReplyDelete
  6. dekat sabah tu, selain drpd suluk, ada bayak lg pendatang especially dari indonesia. ie: keturunan bugis, timur timoer yg biasa dipanggil om n etc... selain daripada suluk, mereka ini jgk dapat i/c projek tapi tak di high light kerana tak terlibat dalam pemberontakan bersenjata. but still, they are part of the statistic. persoalannya,how to get rid of 'em? kalau suluk shja dalam lingkungan 800 ribu org, berapa ramai lg dari keturunan yg lain? bukankah ini melibatkan ketenteraman awam? kedaulatan negara? tetapi persolan yang sebegini besar hanya di pandang sepi oleh pihak berkuasa kerana kepentingan parti yang memerintah? dah terlalu lama rakyat malaysia diperbodohkan...

    ZDB

    ReplyDelete
  7. Tapi bro klau dah kepala dlm PDRM pun takut kat madey, x berani nak dakwa nak wat camne. PDRM kan parti komponen BN....

    ReplyDelete
  8. alamak bro ni apsal dah masuk isu politik pulak nih. Aku syok ikut blog ko sebab boleh tau citer2 yang takleh nak jumpa kat blog lain. blog politik bersepah2 kat internet nih. aku bukan nak backing Mahathir. Pasal aku pon tau banyak lagi benda dia buat masa gilakuasa jadi PM dlu selain dari isu IC ni. tapi skrang nih benda dah jadi. kalo nak bawak mahathir ke mahkamah pon bukan boleh setel isu suluk pon. yang aku nampak kejadian lahad datu nih dah buka mata dan jalan untuk dibetulkan apa yang masalah sabah sekarang. maybe boleh kasik clean pegawai2 yang korup sekarang dengan mengetatkan lagi penguatkuasaan sekarang. kalau 20 tahun dahulu orang filipina dapat IC, adakah sekarang nih pon dorang ada akses lagi untuk dapat IC haram? bolehkah kegiatan haram tu dibanteras sekarang? Operasi mencari PATI sabah juga boleh dilakukan dengan kerap setelah berlakunya kejadian lahad datu ni.

    ReplyDelete
  9. kita kena tipu dulu kini dan selamanya...nasib leeeee.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja