Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 March 2013

Aper Cer ???

Bhai..... hahaha... perkara pertama yang bini gua tanya biler gua singgah kat opis dier aderlah.... Aper cer ngan kerja..... Hahaha... gua kata... cam biasa la.... semuanya OK.... belum lagi KO....

Hahaha.... gua dah sampai rumah dah.... dan penat travel nih rasanyer takkan abis dalam masa seminggu dua... banyak betul gua miss pasai isu politik dan sosial di Malaysia.... hahaha... macam mana gua nak keep up.....

Tambah plak PRU13 rasanyer sekitar lima enam jemaat jer lagi.... pergh.... tadi gua tengok banyak ooo bendera parti disepanjang jalan.... samer banyak.... BN dan PR..... hebat la.... banyak duit modal yer.. Aper-aper pon... takper la.... janji semua tue kasi syok penyokong parti...

Saper menang agaknyer dalam PRU13... gua tak boleh nak predict... cuma kalu ikut atas kertas statistik ... memang nampak macam PR yang mendahului.... cumanya... jangan terlalu seronok... sebab BN banyak cekadaknyer... diorang ader macam-macam strategi... banyak idea... dan banyak putar belitnyer...

Jangan nanti menang sorak... tapi tak menang kerusi...... aper daaa...

Oh yer.... sori... kepada kengkawan yang kenal gua... sori.. takder ole-ole.... gua pon sengkek.... hahahaha .... Nak tunggu gaji lambat lagi.... aiyark.... hahaha

3 comments:

  1. dh settle ker bro semua. konfem tarak perang.

    ReplyDelete
  2. alhmdulilah. akhirnya lu dah sampai kampung lu jumpa family. gua dah cakap, x kan lari 'gunung' di kejar.. ha skang 'gunung' dah dpan mata, daki la puas2... hahaha jgn marah haa..

    ReplyDelete
  3. Bhai Carlos...
    Diorang bagi can perang PRU dulu.. lepas tue baru perang betul... hahaha

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Penat aaa nak kejar "gunung" .... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja