Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 March 2013

Etika Kewartawanan

Bhai... Gua bukan wartawan... Gua hanyalah pengamal media Internet... Gua hanyalah jurugambar bebas... Gua adalah operatif...

Jadi skali-skala dapat berpeluang untuk belajar dan mendalami ilmu kewartawanan nih sudah cukup bagoosh buat gua.... Hahaha....

Terima kasih daun keladi kepada satu syarikat media nih pasai bagi gua peluang untuk belajar dengan diorang tentang dunia kewartawanan nih...

Macam mana nak tulis berita.... Macam mana nak olah berita.... Macam mana nak edit berita... dan macam mana nak terbitkan berita.... Hahaha

Hehehe.... Ilmu yang gua dapat nih akan gua gunakan sebaik mungkin didalam penulisan gua dimasa akan datang.... Hahaha.... Terima Kasih...

Hahaha.... Nak balik Kemaman dah... Mata banyak ngantuk lar.... Nih pon asik terlelap tulis artikel... Jangan mare yer...

1 comment:

  1. bhai, lu ikut kursus singkat kat m.kini untuk pru13 tu eh? gua pun nk apply ritu, tp bz last minit, cncel. tahniah bhai, semoga tulisan lu nanti akan memberi sumbangan untuk menjatuhkan ubn. ameen.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja