Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 March 2013

Api Dalam Sekam (Fire Down Below)

Bhai.... assignment gua kat negara asing nih mungkin tamat awal atau juga mungkin akan ditambah masa lagi... semua bergantung kepada hasil soalsiasat yang dilakukan terhadap anggota Alpha-Two Zero.... Kitorang soalsiasat untuk tau banyak benda... paling utama skali... tentang directive yang diorang telah terima dari bos diorang... biasa la... susah bhai sesiapa pon nak pecah rahsia...  abis kuat pon akan bagitau rank dan nama jer... hahaha

Kalu gua kena soalsiasat cam diorang nih pon... gua akan buat benda yang sama gak... Hahaha... Oh yer... member gua yang cedera tue dah balik Malaysia semalam... dier orang Sungai Petani.... hehehe

Hari nih.... gua dah ader kat ibukota..... team "cleaner" dah uruskan mangkuk yang sorang tue.... gua skrang kena buat report jer... Awal subuh tadi waktu Malaysia... gua dapat maklumat yang ader dua orang lagi anggota Alpha-Two Zero yang berada di Sabah telah ditahan.... Alhamdulillah....

Sori... gua tak amik pot pasai aper yang berlaku di Malaysia lima enam hari nih.... aper citer best aaa... sebab kalu kat "sini" ... semua citer yang Malaysia nih macam celaka...  macam nak ajar berperang jer... tambah lagi masa gua kat Patikul itu hari... kat kedai kopi... semuanya gebang siap macam dah bersedia nak mampus kat Malaysia.... hahaha... gua macam biasa la..... berbahasa Indon.... sambil senyum dalam hati jer...

Aper pon... gua berdoa agar korban pertempuran bengong di Sabah tue dapat berhenti... takmo la ramai yang mati.. tambah lagi yang mati tue satu bangsa dan satu agama.... tak elok la bhai... tak kisah la saper yang mati tue...  Al-Fatihah untuk semua korban kedua-dua belah pihak...

Tapi... percayalah... kalu pun dapat selesai isu pencerobohan nih.... tapi isu Sulu nih akan jadi api dalam sekam di Sabah.... akan jadi Fire Down Below.... hahaha... macam tajuk filem la pulak... hahaha... sure ramai orang Sulu yang dah dapat MyKAD akan "sabor jer" dan tunggu masa.... nanti diorang plak akan buat benda nih balik.... percayalah.... kalu nak bagi selesai isu nih... kena buat saringan balik semua yang ader MyKAD kat Sabah nih.... cuba cek... Shafie Apdal tue pure orang Sabah ker atau dier pon orang Sulu.... hahaha

Babai dari gua yang sedang guna perisian TeamViewer.......


6 comments:

  1. Salam C++

    Selamat kembali ke tanah air. Yong baru berangan nak pergi snorkel di Sipadan.

    ReplyDelete
  2. macam tenat jer keadaan. takkan cakap malaysia kena tembak bro.

    ReplyDelete
  3. salam bhai...

    betol x?

    title='2013-03-10T08:59:00+08:00'>8:59

    ReplyDelete
  4. najib bini rosmahMarch 10, 2013 at 8:53 PM

    bahye bahye, klu ade suluk yg termasuk dlm ni, pastu terbaca plak, mesti dia sound member2 pasal undercover malaysia... Hati2 bhaii!!!

    ReplyDelete
  5. bhai lu ni dah dedah banyak dedah diri lu bhai..

    ReplyDelete
  6. Bajau dengan suluk ni sama ke berbeza? sebab setau gua, shafie afdal ni keturunan bajau. bajau laut kot yang dekat semporna, bajau darat kat belah kota belud. ada orang sabah yang arif kat sini? tolong bg pencerahan. tq.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja