Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 March 2013

Cuti Sabbatikal Paling Lama

Bhai..... Kali pertama gua amik cuti sabbatikal aderlah masa krisis tahun 1995... Yang best tue lokasi dier aderlah di Kudat... tempat yang pagi nih gua nak pergi... skrang sedang bersiap nak tunggu kengkawan naik trak... Dan yang paling last skali gua amik cuti sabbatikal aderlah pada tahun 20XX di Timor Leste..... hahahaha..... berbulan gak cuti sabbatical gua tue.... nasib baik bos tempat gua kerja hakiki (yang realistik) tak banyak songel..

Nih semalam.... sekitar pukul 11 malam... bos tempat gua kerja hakiki (yang realistik) di sebuah syarikat pemprosesan dan penapisan minyak dan gas di Kemaman, Terengganu tue ader call... dier tanya... berapa lama lagi mau angkat cuti sabbatical.... hahaha... gua kata.... tak tau berapa lama... semua kena ikut arahan komandan.... hahaha.... bos gelak jer... dan cakap... jaga diri baik-baik kat Sabah tue..... hahaha

Nasib baik Bos sampai ke hari nih ingat gua nih anggota pasukan simpanan Askar Wataniah.... hahaha... dan dier ingat gua dipostingkan sementara kat Sabah pasai isu Lahad Datu nih.... hahaha... takper... bos kena bagi perlepasan.... sebab ini ader dalam undang-undang pekerjaan.... cuma bab gaji tue... macam biasa la... bos akan hold dulu... sampai gua masuk kerja balik.... hahaha... makan ration la gua....

Sepatutnya semua syarikat tempatan menggalakkan kakitangannya terlibat dengan kesukarelaan... seperti menjadi ahli Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) ker... Polis Sukarela ker... atau Askar Wataniah.... dan perlepasan kerja memang layak diberikan kepada kakitangan yang terlibat ini..... Cumanya jangan la dihold gaji tue.... hahaha

Aper-aper pon.... gua nak pencen aaa..... tak larat dah terlibat dengan agensi.... penat... bahaya...  mmm.... body armour pon kena beli sendiri.... yang diissue oleh agensi tue berat nak mampus... 4.5kg ... dan besar gedabak.... yang gua beli sendiri nih berat cuma 1.2 kg jer... tapi boleh tahan tikaman pisau... anak peluru dari saiz .22mm sampailah ke 7.62mm ... cuma harganyer macam siot.... siap masa beli tue bawak balik Malaysia kena cukai lagi.... hampeh punya Kastam..... hahahaha

Sidearm seperti biasa la.... diissue oleh agensi...  HK45 ... tak berapa best... cuma agak power (.45) .... tak aci kalu nak compare ngan GLOCK 19 lar... hahaha .... aper pon kalu ader duit lebih... gua nak beli satu sendiri lar... lesen gua ader.... buat spare...

So.... aper kata.... lu orang mari la ikut gua... jenjalan kat Sabah nih.... hahaha.... best ooooooo.... makanan baik.. permandangan cantik... awek (????) Sumandak banyak wei.... hahahaha ... (ingat bini ngan anak-anak lar)...... hahahaha

(P/S: Sori... komen lu orang gua approvedkan guna tepon cap epal gua nanti... tapi sori... gua tak sempat nak balas komen lu orang.... jangan riso... semua komen gua baca.... komen yang bodek dan mengampu ker... komen yang mengutuk ker... komen yang mengugut ker... komen yang maki hamun ker... komen yang ajak kawin lari ker.... hahaha.... jangan riso... semua gua baca dan approved... sebab gua tak kesah aper jenis komen lu orang nak lontarkan.... hahaha... babai)

7 comments:

  1. slamat pagii..ooo..cuti mcm tu...dipanggil cuti sabbatikal eaa? saya baru tahu hahaha. nway harap2 dpt la tangkap geng A-20 saki baki tu. kiwakknyaa pinoyyy

    ReplyDelete
  2. lu memang hebat bhai...susah mau jejak.....ape2 pun moga dilindungi oleh Nya....tunggu lu update...

    ReplyDelete
  3. ek ele...glock19 apa brg bro...gua kasi lu golok...panjang.

    ReplyDelete
  4. salam bro. u d mana? kudat? layan p simpang mengayau la. jumpa gua la. gua org kl dh jadi org sabah.

    ReplyDelete
  5. salam bro. sabah kat mana? lu dtg sini pitas. lepak kat bagang

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikumwmhwbrktuh. saya suka lah blog ni...mula2 baca ingat blog budak tak cukup akal.

    lelama baca eeh blog ni kira boleh percaya.

    banyak ilmu juga yg boleh di dpti. ialah kalau kita org kebanyakan mana tahu jenis peluru dan baju kalis peluru tu. hanya yg yg tahu benda2 ni boleh menceritakan akan kekurangan yg ada pd askar2 kita

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja