Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 March 2013

Surat Terbuka Kepada PM

Disini gua "mak lampir" kan satu surat terbuka dari seorang rakan blogger iaitu Ondscene.My berkenaan isu laluan motosikal bagi lebuhraya ... lu boleh baca kat blog Ondscene.My

Kredit kepada blogger Ondscene.My
Sungguh... untuk pengetahuan lu orang sumer... gua pon rider gak.... biasa sehari gua akan ride dalam lebih kurang 200km pergi dan balik atas macam-macam urusan.... mostly gua ride pakai kapchai jer.... bukan spek mahal pon... cuma 110cc jer.... dan kalu bab endurance tue... gua pernah rider kapchai sejauh 500 km dengan hanya berhenti untuk makan, solat, isi minyak dan buang air jer... gua takder hal nak ride 2 jam straight tanpa henti....

So.... laluan persekutuan.... jalan nombor 1.... memang bahaya... lori banyak... jalan plak kat Malaysia nih tak mesra pengguna motosikal.... berlubang-lubang dan banyak batu serta pasir atas jalan..... hampeh....  gua beberapa kali dihimpit oleh lori dan kereta... tambah lagi kalu kereta mewah tue... cam haram jer himpit orang....

Contohnya semalam... masa gua dari Gambang ke Kuantan.... kat area Sg Isap... ader mamat rider motor RXZ yang langgar handle motor gua.... nasib baik gua tak jatuh... gua jerit sound dier... dier siap maki-maki gua... sampai tunjuk isyarat lucah.... gua aper lagi.... gua acah dier.. kalu berani mari la.... gua siap lambai dier supaya bawak motor rapat ngan gua.... tapi tampak macam gampang macho berani.... biler gua henjut kejar dier... mencicit lari hilang terus dalam kesesakan jalanraya..... hampeh... ingatkan gempak berani sangat.... Yang paling gua tak tahan tu... mamat tue pakai baju biru Pemuda BN tue..... hahahaha.... tak sangka pengecut... itu belum lagi kalu gua ader tatu ker aper.... hahahaha... macam kes Pemuda UMNO yang langgar orang lepas tue lari lintang pukang pasai nampak orang bertatu.... hahahaha

Aper pon.... gua sapot sangat la surat terbuka dari blogger Ondscene.My tu.... memang patut ader laluan motosikal... bukannyer kerajaan rugi pon.... tak rugi mana.... so... kepada semua .. mari tolong sapot rayuan blogger Ondscene tu.....

2 comments:

  1. betul tu. tambah lagi jln kampung.

    ReplyDelete
  2. Bhai Carlos...

    Stuju... jalan kampung pon patut kena ader laluan motosikal dan basikal... bahaya oooo...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja