Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 March 2013

Anggota PDRM Dan ATM Dibekalkan Ilmu Kebal

Bhai.... sori... aper yang gua nak tulis nih... maybe boleh menyebabkan lu orang punya darah tinggi akan meningkat naik... sori kalu lu orang terpaksa masuk spital biler baca benda nih.... hahaha... sebelum lu nak baca abis... sila cek... lu ader lemah jantung ker aper ker.... mana la tau... nanti tak pasai-pasai kojol pulak.... lagi satu... sebelum nak baca abis nih... istigfar dulu... amik air semayang... dan jangan marah-marah kat gua... gua citer benda realistik nih... bukan nak menghina pon... hahaha

Okeh.... nih gua nak citer pasai ilmu kebal.... ooi... tunggu jap... gua bukan nak citer pasai Tentera Kesultanan Sulu tue punya ilmu kebal.... tapi gua nak citer pasai anggota PDRM dan ATM kiter nih.... Gua cukup respek sama diorang lar... sebab diorang turun beroperasi kat sini semua dengan mengunakan ilmu kebal ... (sori.. gua tabley nak publish gambar sebab nanti sesiapa boleh cam itu gambar dan tau saper yang amik... dan gua masih dalam covert ops nih).

Camnie.... lu tau dak.... dalam 10 orang anggota keselamatan yang bertugas kat sini.... kat Sabah nih.... 9.8 daripadanyer mesti mengamalkan ilmu kebal.... semuanya dibekalkan dengan ilmu kebal oleh pemerintah Malaysia...... hahaha... pasai aper gua cakap camnie...

Hahaha... pasainyer.... kalu anggota keselamatan nih pakai body armour.... berapa ramai jer yang pakai... kalu ader 10 orang anggota... mesti 0.5 orang jer pakai...... hahahaha .....tapi jenis yang macam mana punya bullet proof vest (body armour).... yang banyak gua nampak jenis yang support NIJ Level IIIA jer..... takder yang pakai Level IV atau Level V..... Yang jenis Level IIIA nih cuma mampu tahan serangan pisau dan peluru 9mm atau .44 jer.... lebih dari tu takder.... tapi tentera musuh semua pakai paling cikai peluru 5.56mm atau 7.62mm ..... itu belum masuk kalu ader yang pakai armour piercing punya peluru.... mampos tak pasai-pasai jer... tapi takper ... Kerajaan Malaysia melalui Kementerian Pertahanan dan KDN dah bekalkan ilmu kebal.... hahaha... mesti tak lut punya....

Itu citer bab body armour (a.k.a bullet proof vest) ...... belum lagi kiter kira ballistic helmet..... hahaha.... pon samer gak.... kalu ader 10 orang anggota yang bertugas.... mesti 9 orang tak pakai.... semua kerana ader ilmu kebal... pulak tue geng VAT 69 (sori gua bukan nak hina lu orang - sebab dulu gua pon dilatih oleh VAT 69 gak) .... ramai yang pakai balaclava... tak ramai yang pakai ballistic helmet.... huh... hebat kan.... semua kapla keras tak lut peluru... semua dibekalkan ilmu kebal...

Itu belum masuk lagi peralatan perlindungan diri yang lain.... kesian sungguh lar.... memang bajet ciput betul lar... belanja beratus juta.... malah berbilion... tapi kelengkapan perlindungan diri pon tak cukup.... tak dibekalkan.... kesian.... semua tahan dengan dada dan kepala yang togel..... semua dibekalkan dengan jampi dan ilmu kebal....

Sebab itu la sorang demi sorang anggota keselamatan kiter terkorban... mati dan meninggal dunia... cedera.... sebab kerajaan Malaysia tidak prihatin.... aper salahnyer keluar bajet besar untuk lengkapkan semua anggota ATM yang ader dalam beratus ribu tue dengan kelengkapan perlindungan diri yang cukup.... dan anggota PDRM yang ader seramai 100 ribu lebih tu....

Tolong aaa... rakyat Malaysia rasanyer takkan marah pon kalu Kerajaan Malaysia membelanjakan duit cukai yang ada untuk membeli peralatan perlindungan diri nih.... Tak marah pon... tapi jangan la mark-up harga macam haramjadah.... dari harga RM1500 jadi RM15000 seunit..... giler aper... macam citer beli teropong itu hari la gua ader baca kat mana tah... harga seunit yang baru tak cecah pon RM1000 ... tapi dibeli oleh Kerajaan Malaysia dengan harga RM15 ribu seunit..... bodoh aper..... lain la kalu beli binocular yang ader laser range finder tue... memang la mahal... tapi taklah sampai RM15 ribu seunit..... hahahaha

So..... kepada anggota keselamatan Malaysia yang sedang berkhidmat nih.... aper lu orang tak kisah ker dengan nyawa lu orang.... Patut lu orang macam gua... kasi marah skit kat Kerajaan Malaysia... pasai cuma bekalkan dengan ilmu kebal jer..... bukan dengan peralatan perlindungan diri..... Aper... tok bomoh yang buat ilmu kebal tu dah masukkan ker jampi untuk halang shrapnel dari bom ker... IED ker... peluru armour piercing ker..... err... ini nak kena tanya Harun Din nih..... hahaha....

Air Jampi Ilmu Kebal Satu Botol Segelen Untuk Dijual........ hahahaha .... harga murah jer...

UPDATE 8.30 am 13 Mac: Marah pulak dah Zahid Hamidi.... hehehe

8 comments:

  1. Bila tengok anggota keselamatan kita kat LD nampak sangat macam nyawa mereka tidak bernilai dimata pemimpin umno. Belanja pertahanan berbilion setahun tetapi peralatan spt helmet,ves kalis peluru pun tak lengkap. Anggota keselamatan kita berhadapan dgn penganas yg berperang puluhan tahun secara gerila.

    Pasukan keselamatan kita tak bersalah tetapi pemimpin umno yg korup menjadikan mereka mangsa. Pemimpin umno lebih pentingkan komisen dan kroni bila membeli peralatan tentera. Disini kita lihat kelengkapan tentera kita macam negara yg miskin. Suruh berjuang pertahankan negara tetapi keselamatan mereka diabaikan.

    Harap anggota PDRM & ATM kita berubah utk tukar kpd kerajaan PR yg lebih baik pada PRU13 demi negara dan rakyat sekalian.

    Selamatkan negara dari penyamun umno/bn.

    ReplyDelete
  2. itu bkn kebal tapi bebal namanya....hahaha...nak buat camne bro, mereka2 itu yg berada di puncak kuasa dah jawab...ajal maut di tangan tuhan. Kalau dah ajal, lu pakai kete kebal sangkut kat dada pun mati gak....ahahaha...lu bkn x tau spesis2 putar alam ni kalau menjawab...muahahaha

    ReplyDelete
  3. diorg ni amalkan rasuah(beribu2 ringgit)since zaman mahathir..habis hancur malaysia ni secara perlahan2 selagi tak tukar kerajaan. tp masalah skang ntah bila laaaa PRU13 ni nk stat adooooiiiiiiiii

    ReplyDelete
  4. Nazaruddin MohamadMarch 12, 2013 at 9:57 PM

    Kita aturkan satu demonstrasi macam BERSIH khas untuk menuntut kebajikan yang sewajarnya untuk anggota pasukan keselamatan kita. Kalau ada FRU atau polis yang nak lawan kita masa demonstrasi tu memang wajar kita panggil mereka ANJING!

    ReplyDelete
  5. sama la steyr yang askar pakai tu. Tembak 1 magazine boleh stoppages. Baik lagi pakai SLR tahun 60an dulu. Peluru pun 7.62. Sekali tembak boleh melambung.

    ReplyDelete
  6. Bagus maklumat anda.Saya ambil dan modified pakai bahasa cara saya dan tambahan maklumat lain.

    ReplyDelete
  7. As I've said earlier to modify and to add something more, inilah artikel saya - http://alhusseyn51.blogspot.com/2013/03/peralatan-atm-dan-pdrm-tidak-bermutu.html

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja