Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 March 2013

Kenapa Bodoh Sangat

Bhai... Rasanya semua tau yang tujuan video Global Witness buat tue aderlah untuk menimbulkan kebencian... Sungguh... Memang untuk menimbulkan kebencian yang amat sangat... Kebencian yang membara... Kebencian yang tiada tolok bandingnya...

Tapi semua kebencian itu adalah diarahkan kepada isu penyelewengan, rasuah dan salah guna kuasa... Dan bukannya kebencian itu dititipkan keatas individu bernama Taib amahmud seorang sahaja... Tetapi sebenarnya kepada semua yang terlibat dalam penyelewengan, rasuah dan salah guna kuasa bukan sahaja di Sarawak... Tetapi mencakupi keseluruh Malaysia..

Kalu nak tau... Sebenarnya video tue berkias kepada Mahathir Mohamed... Yang ini bapak segala penyelewengan, rasuah dan salahguna kuasa.... Hahaha

Jadi biler baca statement yang ader kat bawah nih... Gua cukup gelak besar... Bukan aper... Mamat nih mesti salah anggap... Mesti dier nih skolah tak abis... Kenapa la bodoh sangat... Hahaha... Pasai tue tak paham aper maksud sebenar video yang dibuat oleh Global Witness tue... Hahaha

Lawak aaaaa...

Macam blog gua gak... Matlamat utama blog nih aderlah untuk membuka minda lu orang membaca dan menaksir berita secara terbuka dari sudut pandang yang lain... Sebab dalam semua berita yang diterbitkan oleh media cetak dan elektronik di Malaysia nih... Lu kena baca dari sudut lain baru nampak aper citer sebenar yang dibawa oleh berita tue... Sebab tue la gua buat blog nih.... Hahaha

Hahaha... Jangan jadi ayam daging... Semua kena sumbat makanan... Tak reti cari makanan sendiri.... Hahahaha



5 comments:

  1. Salam C++

    Mamat pemuda ni tak bodoh. Dia cerdik. Tapi cerdik menipu. Yang bodoh ialah yang percaya cakap dia.

    ReplyDelete
  2. DeeDee Yong....

    Hahaha,.... itu macham ka..... hahaha... kesian samer dier....

    ReplyDelete
  3. yup..dpt rasa gak video tu ade kait dgn mahathir mmamak kutty tu..mmg bapak segala bapak syaitannnzzzzz!!

    ReplyDelete

  4. salam C++,
    "baca dari sudut lain" tu sama ke dgn read between the line

    ReplyDelete
  5. Bhai Neutral...
    Hahaha... itu dier punya pengarah tue... pengarah Bollywood Kerala.... hahaha....

    Bhai Wakyan...
    You got my point... hahaha.... betul lar tue....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja