Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

28 March 2013

Dikira Menderhaka Kalau Kritik

Bhai.... Kiter semua tahu yang pengurusan FAM memang macam bangang.... cacamarba... Sejak pengurusan FAM dilepaskan oleh Hamzah Abu Samah..... pengurusan dan pembangunan bolasepak di Malaysia jatuh merudum... Kalu menang pon tak berapa konsisten.... lagi banyak kalah dari menang.... kalu menang pon dengan nasib baik jer.... kalah pulak biasa kalah dengan pasukan lemah dan cikai.....

Sekarang nih.... kalu kiter memberikan komen dan mengkritik FAM.... maka ianya akan dianggap menderhaka.... sebab FAM dikendalikan oleh DEWA.... jadi DEWA adalah maksum.... dan tidak boleh dipertikai tindakan dier.... walaupun dewa kalu sambut harijadi bukan potong kek bola... tapi kek kapla kuda.... hahahaha

So..... tolong aaa.... tolong jangan kritik FAM.... tolong jangan komen FAM.... sebab mereka maksum..... hahahaha.... budus betul lar.... pening betul lar....

Tak caya ka... lu baca sini bawah.... hahaha


PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) dijangka mengeluarkan surat pertuduhan ke atas ketua jurulatih skuad kebangsaan, Datuk K Rajagobal yang didakwa melanggar Artikel 88 Statut FAM, minggu depan.

Berdasarkan Artikel 88, hanya Presiden dan Setiausaha Agung dibenarkan membuat kenyataan media mengenai FAM.

Pengerusi Jawatankuasa Tata Tertib FAM, Datuk Taufik Abdul Razak berkata, pihaknya mempunyai bukti kukuh untuk mengeluarkan surat pertuduhan kepada jurulatih berusia 56 tahun itu kerana didakwa mengkritik polisi badan induk bola sepak negara itu.

"Kita mempunyai merit untuk menghantar surat pertuduhan kepada beliau (Rajagobal) kerana melanggar Artikel 88 selain turut meneliti laporan beberapa akhbar tempatan mengenai kenyataan beliau," katanya ketika ditemui pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat jawatankuasa itu hampir empat jam di Wisma FAM, Kelana Jaya, hari ini.

Taufik berkata, prosedur sama akan turut digunakan dalam kes Rajagobal bagi memastikan keadilan kepada semua pihak.

"Surat pertuduhan akan dihantar kepada Rajagobal dan beliau perlu menjawabnya dalam tempoh yang akan ditetapkan Jawatankuasa Tata Tertib.

"Beliau perlu menjawab surat berkenaan bersama Borang A (pengakuan bersalah) dan Borang B (pengakuan tidak bersalah)," katanya.

Rajagobal sebelum ini dilaporkan berkata kekalahan 1-4 skuad Harimau Malaya di tangan Arab Saudi pada perlawanan persahabatan di Stadium Shah Alam, 17 Mac lepas disebabkan kekurangan sifat-sifat penyerang semula jadi dalam pasukan kendaliannya.

Beliau dikatakan turut mengaitkan kekalahan skuad bimbingannya itu dengan lambakan pemain import dalam kancah saingan Liga Malaysia musim ini.

7 comments:

  1. biasala bro. FAM = Fuck All Malaysian . sebab tu ada artikel 88.

    ReplyDelete
  2. Saya rasa lebih baik DEWA itu jadi pengurus, jurulatih & pemain sendiri. Baru hebat bukan?

    Ada DEWA yg bijak tetapi DEWA ni tahaf bangan*? Apa pun memang DEWA tu maksum, tahunya tikam kuda aje....Malaysia ni hak milik para DEWA yg mengaku tuhan.

    ReplyDelete
  3. Boss..

    Bagi wa la kan... DEDUA PUN LEMBU!!!

    Muka jenis tak tau malu..
    Yg bestnya, Kat Mesia jer berlaku kes kes cenggini..

    YG dah nak MAMPOS sibuk nak pegang "PERSATUAN" sampai kiamat..

    Yg tak nak dgr NASIHAT peminat bolasepak plak tak mau BERAMBUS.. sibuk nak komen itu la ini la.. yg bestnya komen bila time kalah jer..

    TAK NEUTRAL LANGSUNG!!!!..

    Tak gimana la bolesepak mesia jon..

    Moral Of The Story..
    SEMUA PATUT BERAMBUS!!!

    Kemudian NEW COMMITTEE and BUAT PERSATUAN & PENGURUSAN yg lebih DINAMIK - MINDA & IDEA NEW WORLD ORDER..

    KALAU NAK MAJU LA SUKAN UNTUK NEGARA..

    KALAU NAK MAJULA SUKAN UTK AGAMA & BANGSA <--- yg ni TANYA DEWA LUCAH GOMO TELORLESS HARAMJ..

    puiiiiiiiiii!!!.. saya kata

    ReplyDelete
  4. Hai hai, orang yang banyak buat kerja takleh komen tapi orang yang tak reti main bola pulak boleh komen.....memang tak lama lagi Malaysia akan menang World cup! Ngok!!!

    ReplyDelete
  5. Bagi gua simple!

    FAM : Lembab dan pengurusan tidak profesional dan tiada integriti dan inovatif.

    Gobal : Hanya laya skuad bawah 18 thn saja lah .. lu jgn nak mengada2 ... sb lu tak konsisten langsung. Macam menang2 nasib je

    ReplyDelete
  6. BANGANG TAK HABIS2 SMUA AHLI FAM NI..ZZZ.

    ReplyDelete
  7. Salam C++

    Yong ditutup punca rezeki kerana mengkritik. Sabor le...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja