Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 March 2013

Sepetang Di Jolo

Bhai.... sempat gak gua ader waktu senggang... hehehe... report sudah siap dan sudah diencrypt dan diantar... hahaha.. lega skit... skrang nak cari makan tengahari... pergh... susah betul nak cari yang halal kat ibukota Filipina nih... yang tak halal berlambak.... aiyark....

Penat aaa... berbahasa Indon sepanjang masa kat sini.... hahaha.... nak buat camana....

Oh yer... sajer nak citer itu hari la... waktu petang gua lepak di satu restoran di Jolo.... ramai warga bisnes Sulu yang kaya-kaya lepak kat situe... diorang bersembang punya la kuat.... gua amik pot cuik-curik dengar la... hahaha... dah kerja cari maklumat....

Paling bengang tue... biler gua dengar diorang cakap... aper susah nak masuk Malaysia... bukan setakat ader IC MyKad... tapi paspot Malaysia pon diorang ader... giler betul lar... siap diorang berbangga lagi ader IC dan Paspot Malaysia... ader yang siap tunjuk letak atas meja...

Ader satu orang Sulu tue tetiba pandang gua... tanya gua datang dari mana... gua cakap dari Kalimantan... Pontianak... speaking Indon gua jadinyer...diorang tanya gua.. ader IC Malaysia ker... gua cakap... takder...."gue nggak sukain Malingsia" ... hahaha..... gua gelak... diorang pon gelak samer...siap tunjuk tanda good ibu jari lagie... hahaha .... baek punya cover...

Yang pasti... kalu ader 1000 orang Sulu .... makanyer ader 1000 la yang ader IC Malaysia..... hancuss..... bodoh la saper yang buat projek IC dulu tue.... bangsat betul lar.... kan dah menyusahkan gua dan rakan-rakan serta anggota keselamatan Malaysia....

Woi TukarTiub... kat sini senang nak jumpa hidangan itek gantung lar.... hahaha

5 comments:

  1. hahaha x pasal ada spesel note kat isham tukar tiub pasal itik gantung! gua pun masih ingat si isham pernah tnya time bulan puasa dulu mana nak cari lauk itik... hahahaha

    Pasal i/c and pasport malaysia tu, mmg dapat permintaan yg tinggi dari sindiket antarabangsa. tp kaum suluk kat sabah ni la yang paling senang nak dapat. cite lama ni boss, org sabah dah lali. nak komplen pun tak tau kat mana. tggu la kalau PR amik alih nanti, mudah2an boleh diselesaikan w'laupun bukan 1 kerja mudah. political will tu yang penting.

    anyway, selamat bertugas boss. Loghat indon tu kena perbaiki lg. byk2 tgk sinetron.. hahaha

    ZDB.

    ReplyDelete
  2. haaaa...geng buat projek ic. sila jawab

    ReplyDelete
  3. Betul bro, stakat IC apa heran pada org2 filipine belah sana, ini depan mata aku nih bro, mamat filipine yang sama tempat keja dgn aku tapi kompeni lain, skg nih siap bagitahu & tunjuk kat aku lagi ada ic sama passport yg baru pulak tuh... passport dah berkali2 dah renew & ic pon yg dah ada gambar hitam putih kat tengah2... punya lah cekap diaorg nih, lepas tuh bila kluar dari sini dia guna passport malaysia utk pegi filipine bila masuk filipine dia masuk guna passport filipine, lpas tuh masa masa masuk sambung keja balik kat sini dia masuk guna passport malaysia, katanya passport Malaysia pegi mana2 senang tak banyak soal, kalau guna passport filipine dia kata susah sebab nak kena ada pengesahan sana sini siap kena ada visa dulu baru boleh masuk ke sini.

    Ini semua berpunca dari BN haramjadah

    ReplyDelete
  4. Adoi... "masalah dalam selimut nih", aku pun nak bg idea pun dah tak tau.
    Wabak dah melarat nih, aku rasa KL pun dah ramai SULU.
    Harap pihak berwajib, adakan mekanisma utk mengelakkan perkara yg tak diingini.
    Tak boleh ker, buat tag dalam sistem imegresen tuk prompt di semua entry point, jikalau ada geng geng macam ni masa masuk ke Malaysia.
    Harap pihak BRO, buat kertas kerja dan submit ker MKN.
    Berbangga but still risau pihak BRO, kena kerja dlm bahaya.

    from CE

    ReplyDelete
  5. errrrrr...tunku abdul rahman lgi byk bagi ic....hahaha...jgnkan org sulu, warga pakistan berlambak ada ic malaysia. seme dri sabah. ckp melayu pelat urdu...hahaha...rasa2nya kes sabah ni jauh dri penyelesaian. Bkn senang nak kenal musuh yg mmg sedia ada dlm masyrakat.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja