Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 March 2013

Baru Gua Tahu

Bhai.... Selama nih gua ingat Polis bertugas dan memberikan khidmat keselamatan serta ketenteraman awam 24 jam sehari... Sungguh ... Selama hayat gua yang dah 42 tahun nih... Gua tahu yang Polis memberikan khidmat diorang 24 jam sehari tanpa masalah...

Cumanya hari nih baru gua tau dari pengakuan Timbalan Pengerusi SPR si Wan Ahmad Wan Omar tue bahawasanya khidmat dari PDRM (Polis) tidaklah selama 24 jam sehari....

Baru gua tau la bhai... Sori laa... Selama nih gua tersilap... Nasib baik Wan Ahmad Wan Omar yang jadi Timbalan Pengerusi SPR nih bagi tau... Kalu tidak sampai mati pon gua ingat yang PDRM berkhidmat 24 jam...

Maknanya skrang nih... Kalu ikut aper yang diberitahu oleh Wan Ahmad Wan Omar nih... Polis bekerja ikut waktu pejabat jer la bhai.... Hahaha... Cukup time terus balik... Tue sebabnya anggota polis trafik cam PapaGomo ader masa update blog dier dan join macam-macam agenda politik... Pasai dier cuma kerja ikut waktu pejabat jer... Hahaha

Maknanya... Polis nih takder kerja shift atau kerja 24 jam... Standby... Takder... Mana ader kerja 24 jam... Hahaha.. Ini bukan gua yang cakap... Ini statement dari Timbalan Pengerusi SPR iaitu Wan Ahmad Wan Omar la...

Lu tarak percaya kalu... Boleh baca gambar yang gua snapshot nih ... Ader dibagitau bahawa polis tak bekerja 24 jam sehari dalam gambar ke tiga..... Hahaha





6 comments:

  1. Bhai maaf, bukankah statement itu fokus kepada "kempen"...

    ReplyDelete
  2. Bhai/DeeDee Anonymous...

    Abistue kalu bukan time kempen... polis tak kerja 24 jam la yer.... hahahaha... bawak la rasional.... hahahaha

    ReplyDelete
  3. POLIS BERAJA di MESIA ni kerja 8 jam je sebulan...masa laen dia sebok spy pakatan punya program..
    dok escort menteri2 lawat kawasa...
    tu pun kot ada free time lagi pg pow mat bangla yg umngok bg IC biru... dah jadi rakyat pun kena pow kena bom...
    MESIA yang indah hahhahahaha

    ReplyDelete
  4. Opis hour...lepas opis hour x bole tangkap pencuri...isk isk

    ReplyDelete
  5. Bhai Anonymous...
    Oooo.... itu macham ka.... hahaha... waktu senggang ader chan la pow sana sini... hahaha

    Bhai Zelmey...
    Bethol... Bethol.... hahaha

    Bhai Faried...
    Hahaha..... macam main polis sentri la yer.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja