Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

13 March 2013

Kalau Kerajaan Bagi Mesingun...

Bhai... gau nak citer satu mender nih... lu tau tak... geng-geng anggota keselamatan kat Sabah la nih (yang mana gua jumpa lar)... kecoh dok gelak ketawa dengan statement yang gua diberitau telah dibuat dua hari sudah... statement yang kuar dari mulut seorang ahli NGO di Semenanjung Malaysia...

Statement tue berbunyi camnie lebih kurang ... "Kalau Kerajaan bagi kami mesingun, esok kami akan turun ke Lahad Datu berjuang" .....

Gua mola-mola takmo nak amik pot... tapi biler tiap kali lepak ngan kengkawan dari "E" ... diorang semua dok citer benda nih sambil gelak-gelak....... gua tanya balik... pasai aper lu orang gelak..... hahaha... bantai lagi kuat diorang gelak..... diorang kata mana tanyer... itu semua cakap orang pengecut la bhai... kalu betul kerajaan Malaysia boleh bagi mesingun pun .... dijamin tak berani jugak nak turun Lahad Datu dan Semporna....

Gua tanya kengkawan gua nih... mana lu orang tau yang diorang tak brani nak turun.... Hahaha.... kengkawan gua bagitau.... kalu pada masa statement tue kuar ader anggota FRU/LSF buat gertak... macam nak belasah... mesti ramai yang mencicit lari terkencing-kencing.... Hahaha... gua gelak jer...

Gua cakap kat kengkawan gua... ala... biar la diorang tue.... bukan kiter tak kenal perangai diorang camtue... cakap jer gempak... tapi usahkan turun ke Lahad Datu... turun ke KK pon yang jauh beratus kilometer dari Lahad Datu pon diorang tak berani skrang nih.... hahahaha... nak buat camana....

Lagi satu... gua cakap kat kengkawan dari "E" .... kalu lu orang nak tau... kata la jadi pecah perang di Semenanjung.... diorang nih la yang lagi awal lari meninggalkan Malaysia..... hahaha.....  nak buat camana..... stakat gempak boleh lar....  Gua tak amik pot pasai insiden baling telur tue... jadik gua tanya la kat kengkawang di "E" ... diorang cakap... ader informer diorang bagitau ... yang kuantiti telur tue tak banyak mana dibawak.... ikut maklumat tak sampai 3 tray pon.... 1 tray dalam 30 bijik..... hahaha.... dan pulak tue telur gred C ...... hahahaha...

Gua cakap kat diorang.... itu pon nak bajet.... pakai telur C..... aper daaa.... takkan tak mampu nak pakai telur gred A kot.... biar betul...... hahaha

Aper-aper pon... at least ader jugak something jadi penghibur hati para anggota keselamatan kiter dari 'E" di Sabah nih..... malam tadi ader satu jamuan khas dibuat untuk gua kat Kudat oleh beberapa kengkawan dari "E" termasuk dua orang bekas jurulatih gua dulu yang dari VAT 69.. diorang sanggup datang dari KK nak jumpa gua.... 4 jam tue drive kalu naik motor Yamaha RXZ tau.... hahaha

Berbalik kepada citer Ops Alpha-Two Zero.... total yang dah terbunuh (3 orang) dan yang dah ditahan dan disoalsiasat (6 orang)... ader beberapa lagi yang masih dikesan.... dan gua dikhabarkan diorang skrang nih sudah menyorok... mungkin ader directive yang mintak diorang layoff dulu agenda diorang sampai semua isu di Sabah dah cool down... aper pon di Kudat nih... ader lebih kurang 20 orang operatif dari agensi yang sedang beroperasi.... Inilah ops paling besar-besaran yang gua rasa pernah agensi gua mobilasikan....

Kitorang cuba blending dengan orang awam... cuba dengar soseh-soseh.... dapatkan maklumat... dan cuba jejak anggota Alpha-Two Zero... kalu ikut rasionalnya.... gua berani jamin... diorang nih mesti duduk di bandar besar yang ramai penduduk... sebab senang nak menyelinap... orang jangan kenal semua disekeliling... Anggota Alpha-Two Zero nih gua jamin takkan melepak di kawasan kampung yang ramai penduduknya kenal antara satu sama lain.... melainkan... diorang memang ader geng @ keluarga @ operatif lain disini.......

Mau makan masa berbulan kot benda nih nak solosai.... cepat la wei abis... gua nak balik Kemaman.... rindu aaa kat anak-anak.... (walhal rindu kat bini sebenarnya... hahaha) ... terpaksa main video conference dengan anak-anak guna Skype.... hampeh betul lar....

6 comments:

  1. confirm la rindu kat bini boss, mau nye tak,bil air pun dah tertunggak tak bayar lagi, kan? hahahaha Anyway,
    kena fokus pada tugasan boss, takkan lari 'gunung' di kejar! hahahaha

    ZDB

    ReplyDelete
  2. maknanya pilihanraya jadi ke tak. kalau berbulan baru boleh settle

    ReplyDelete
  3. terbaek la..byk dah kena tangkap A-20 ni. diorg tak dapeknya lari kemana2 hahahaha

    ReplyDelete
  4. sah baling telor tudapat rm20 ! tu pun dengar ada yang kena kelentong tak dibayar ! aparaa operatif parti sekutu apco ni ! ABU jangan lupa ,ini kali lah ;)

    ReplyDelete
  5. Bhai... gua rasa tulur braim ali bos dia orang tu gred F la... banyak jual kat tesco.

    ReplyDelete
  6. Lebih kurang je dgn pemuda pas yg byk buat kecoh skng.. sembang degar2,. Last2 budak bwh umur je tibai dorg masa flashmob berdarah 2

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja