Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 March 2013

TERKINI : Analisis Keputusan PRU13 - Risikan Agensi

Bhai..... starting hari nih... sampai Jumaat... gua ader kat KL... ader urusan training .... biasa la... training kalu ader makan-makan... mesti gua takkan lepaskan peluang punya.... Hahaha..... kalu sempat.. gua akan panjat Bukit Aman jumpa kengkawan dan jugak pi HQ Agensi gua ....

So.... maybe gua tak sempat nak update aper barang dalam blog nih... jadik... ini gua bekalkan kat lu orang analisis keputusan PRU13 berdasarkan sentimen akar umbi seperti yang dibuat kajiannya oleh agensi gua.... Hahaha... ini berdasarkan situasi sepanjang September sampai Februari.... maybe akan berubah biler lagi hampir dengan PRU13.... tapi tak banyak jauh beza....

Melainkan ader magik dan tangan ajaib singh (no pun intended).... hahahaha.... Oh yer.. lu pernah dengar tak nama Yang Arif Dato' Ajaib Singh (seorang Hakim Mahkamah Tinggi satu masa dulu).....

Jadik... ini dier analisa tue... buat tatapan semua rakyat Malaysia....

Analisis Keputusan PRU13 Bagi Kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN)

Analisis Keputusan PRU13 Bagi Kerusi Parlimen

Aper pandangan lu orang..... hahahahaha

16 comments:

  1. aku rs N9 n melaka akan jatuh tangan PR.

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Orang Cina ada kemungkinan undi BN untuk negeri dan PR untuk Parlimen. Ini berlaku jika dia fikir BN akan berkuasa semula.

    Orang Melayu UMNO mungkin tidak begitu.

    ReplyDelete
  3. Political unrest ahead.. ?

    ReplyDelete
  4. disebabkan gua orang kelantan, gua komen yang kelantan je. berdasarkan sembang2 dan kawan2, gua yakin PAS akan terus pegang Kelantan. tp lu bg peratusan 60% je kemenangan kat Kelantan tu gua x berapa setuju. sbb PAS kelantan bg gua lg kuat dr DAP Penang.

    ReplyDelete
  5. Gua nak komen tentang dun perak dan kedah. sebab gua orang perak dan menetap di kedah.Gua juga terlibat secara langsung dengan politik di kedua-dua negeri ini .
    Dari pengamatan gua dan komen dari rakan2 perak dan kedah dapat kt PR ..... kawan2 gua majoritinya orang UMNO .. mereka sendiri mengaku kedah memang ada sedikit harapan utk kembali ke BN tetapi masih dlm situasi 49%, manakala perak adalah 45% bagi BN ....

    ReplyDelete
  6. Bhai C++

    Teman org perak lahir di selangor membesar di KL..bini org N9..
    Perak rasa nyela dapat balik ke PR, Selangor kekal tapi rasanya yg n9 tu tambah ke PR kut..

    ReplyDelete
  7. Perh! ... padu dan jitu analisa nih ... :)Gua nak kongsi posting ni lah kat blog gua .. hehehe. Wei.. mai kL jom ler pekena kopi bhai

    ReplyDelete
  8. Orang yang pangang sahaja akan undi BN. mASA LUPUT bn SUDAH TIBA. HARAM JADAH undi BN

    ReplyDelete
  9. my 2 cents worth....analisis saya mengambil kira masa2 yg lalu serta pemerhatian saya...PR akan memerintah Penang, Perak, Selangor dan Kelantan....Kedah 50/50. UMNPORNO akan terus berkuasa dng rakus sekali, albeit,without majority. Hanya Allah yg dapat mengalahkan mereka...pada zaman nabi2 pun Allah saja yg memusnahkan pemerintahan yg zalim...Nabi Musa, Nabi Lut,Nabi Ibrahim, Nabi Salih, Nabi Hud dll..UMNPORNO tidak ikut undang2 dan kebanyakannya agensi kerajaan mereka yg kawal...jgn cakap pasal dosa dan pahala..mereka bukan peduli semua itu..tak ada dlm istilah mereka. Kita terus berdoa pada Allah memohon bantuan Nya..semoga Allah mengampunkan dosa saya..wallahuallam.

    ReplyDelete
  10. Bhai dan DeeDee sekalian....

    Amboi-amboi.... hahaha... mentang-mentang la gua punya masa abis kat training jer... lu orang semua terjah sini bagi komen... terima kasih la .... hahaha

    Untuk pengetahuan lu orang sumer... ini aderlah analisis dari agensi gua.... tapi biasa la... keputusan sebenar lu orang boleh tengok lepas PRU13 lar.... hahaha

    ReplyDelete
  11. ini cuma sekadar analisis jea... yg sebnr kita tgk lepas pru 13 nie apa jadi... btw tenkiu C++ bhai sbb sudi meluangkan masa share this info dlm blog lu... :)

    ReplyDelete
  12. boleh caya ke nie pepe pun harap semua nya berakhir dengan selamat nanti .. risau lak hamba tengok benda nie heheh pepe pun semoga meggundi dengan selamat

    ReplyDelete
  13. najib bini rosmahMarch 26, 2013 at 8:14 PM

    yey yey dapat PM baru yey... PM baru yey... Hahaha...
    I love PM baru!
    PM lama wat gangnam je lah... Kahkahkah!!

    ReplyDelete
  14. najib bini rosmahMarch 26, 2013 at 8:14 PM

    yey yey dapat PM baru yey... PM baru yey... Hahaha...
    I love PM baru!
    PM lama wat gangnam je lah... Kahkahkah!!

    ReplyDelete
  15. ape2 pon..bilanya pilhan raya? hahaha..

    ReplyDelete
  16. Bila pilihanraya....??? Lu tanya la orang kerje "Agensi" ni... takkan ler dia tak tau sedangkan lain2 agensi dan residensi semua dah tau... kohkohkoh

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja