Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

01 March 2013

Mahukah SPR Siasat Perkara Ini

Bhai.... Cuba lu tengok gambar dibawah nih... Dan cuba lu bagi tau kat gua... Dimana rasionalnya... Dan bagaimana ianya sepatutnya ditangani oleh SPR...

Untuk pengetahuan lu... Mengikut Akta Suruhanjaya Pilihanraya... Mana-mana barong/pondok panas parti politik mestilah berada lebih dari 50 meter jaraknya daripada pusat pengundian...

Tapi ... Aper yang gua nak story kat sini... Barong/ Pondok Panas tue jaraknya cuma. 25 meter dari bakal pusat pengundian dan kedudukannya adalah disebelah kiri bendera barisan nasional yang besar disebelah hadapan dalam gambar dibawah nih...

So... Mahukah SPR siasat perkara ini??? Hahaha...

4 comments:

  1. Jom kita siasat bhai ... hehe

    ReplyDelete
  2. Hah? Kita nak tunggu demer siasat? Mati idup semula pun entah ler. Kes Alantuya pun dah jenuh tunggu baru masuk mahkamah... ni kes barong mau lepas 20 tahun lagi kot baru sebut kes "salahguna kemudahan awam & langgar akta SPR" (selagi U-BN pegang kuasa la) .. haha

    Baik kita panggil Karam Singh (masuk tv ker tak, kendian cerita) atau tu orang dari program Melodi ker apa siasat. Ada gak maknanya! hehe

    ReplyDelete
  3. xpe kita guna undang2 lah.. kalau diaorg teruskn buat semasa mengundi nnt failkan petisyen cabar keputusan sbb x ikut prosedur spr..

    PR kan baynak lawyer2 hebat

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja