Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 March 2013

Solosai Sudah

Bhai... Episod Alpha-Two Zero sudah sampai penamat... Alhamdulillah ... Semua anggota sudah ditahan atau terbunuh... Bagi yang telah ditahan... Skrang nih masih lagi sesi soal siasat yang biasanyer memakan masa yang agak lama... Itu semua tugas dibahagian penyelidikan...

Gua plak... Sudah boleh bungkus semua barang dan keluar dari Sabah naik "cikcibor" sama ader ini malam atau awal pagi nanti... Semuanya bergantung kepada arahan....

Tentang isu Tentera Kesultanan Sulu tue... Itu kerja orang lain... Agensi kitorang tak campur... Walaupun kitorang ader gak buat kerja untuk dapatkan intel mengenai isu nih... Tapi yer la... Stakat intel jer ...

Oh yer... Gua difahamkan bahawa Agbimuddin tue call Jamalul Kiram di Filipina guna satellite phone dan jugak telefon lokal dari Telco tempatan... Tak pasti pulak didaftarkan atas nama saper... Cuma yang pasti selepas khidmat roaming mobilephone Philipines disekat itu hari... Dier terpaksa bergantung sepenuhnya dengan henfon tempatan dan SATPHONE...

Gua dapat tau... Yang ATM dan PDRM sedang berusaha nak buat triangulation untuk pastikan exact location dimana Agbimuddin berada setiap kali dier guna SATPHONE... Dulu gua ingat lagi seorang ketua kumpulan pemisah Chechen terbunuh diserang Guided Missile masa dier guna SATPHONE... Lupa plak gua nama dier lar time nih...

Triangulation nih tak berapa susah mana... Janji kalu dapat track masa yang tepat dier sedang guna... Lagipon tak banyak SATPHONE digunakan kat area Lahad Datu tue gua rasa aaa...... Tambah lagi kalu dier guna INMARSAT sebagai provider... Hehehe... Dikawasan Asia nih... Ader 3 lokasi jer untuk terrestrial link kepada Telco... Satu entry point turun kat India...satu lagi entry point turun kat Australia... Dan satu lagi turun kat Malaysia... Kat Earth Station (Satellite Teleport) di Beserah kat Kuantan tue..... Hehehe.... Semua boleh trace punya....

Tentang citer konon Agbimuddin dah lari pi Filipina tue... Itu semua agenda psychology lar... Mainan strategi... Nak tunggu Agbimuddin buat kenyataan... Senang skit usaha nak trace dier.... Hahaha...

Aper-aper pon... yahoo ... Kerja sudah abis stakat nih... Dan gua boleh balik Kemaman jumpa anak bini... Rindu oooo.... Hahahaha... Insiden di Sabah nih pada pandangan peribodi gua.... Hahaha... Peribodi tue... Bukan peribadi.... Aderlah mainan politik antara dua tiga pihak... Yang jadi mangsa aderlah orang awam dan pasukan keselamatan dikedua-dua belah...

Sultan dan Menteri punya gila... Orang awam dan anggota keselamatan mati.... Biler aaa Sultan dan Menteri nih nak mati plak aaaa.... Menyusahkan la... Pasai tue lar dari dulu lagi gua selalu katakan... Yang jahanamkan negara (tak kisah la negara mana pon) biasanya akibat dari kebangangan Sultan, Raja dan Pemimpin Politik...

Macam dalam citer P. Ramlee.... Errr ... Citer Nujum Pak Belalang tue.... Kerja giler berjudi Raja Negeri Pasai menyebabkan negeri dier terjajah tergadai... Bodoh... Errr... Ader ker Sultan dan Raja yang pandai aaaa??? Rajagobal pandai main bola....

HAHAHA

UPDATE 18 March 9.54am : Chechen Leader yang meninggal dunia tue nama dier Dzokhar Dudayev

Dudayev was killed on 21 April 1996, by two laser-guided missiles when he was using a satellite phone, after his location was detected by a Russian reconnaissance aircraft, which intercepted his phone call. The telephone homing equipment was supplied to Moscow by the USA National Security Agency. At the time Dudayev was reportedly talking to a liberal deputy of the Duma in Moscow, reportedly Konstantin Borovoy. Additional aircraft were dispatched (a Su-24MR and a Su-25) to locate Dudayev and fire a guided missile. Exact details of this operation were never released by the Russian government. Russian reconnaissance planes in the area had been monitoring satellite communications for quite some time trying to match Dudayev's voice signature to the existing samples of his speech. It was claimed Dudayev was killed by a combination of a rocket attack and a booby trap. He was 52 years old. - Wikipedia

9 comments:

  1. Kerana Raja gila judi, Besut bukan saja tergadai tapi terjadi hak Terengganu!

    Itu dulu-dulu punya Raja laa..

    ReplyDelete
  2. hahah...aku da agak dah msia kluar statement tu utk perang psichology jer..gua agree dgn ape yg lu ckp bhai pasal sultan dan org menteri ni. mmg kebanyakan org tau, sultan pun buat kegiatan jahat gak..so wtf nak hormat pada mereka lg? n pasal menteri, bg aku depa da lupa yg depa pegang jawatan tu utk apa? BEKERJA UNTUK RAKYAT atau KEPENTINGAN DIRI SENDIRI? ape pon bro C++..tahniah diucapkan sbb berjaya mematahkan kegiatan A-20 ni. hahahah. terbaek la bhai..syukurr lu slamat..kalo tak sape la nk jaga blog ni hahahaha :P

    ReplyDelete
  3. Salam C++

    Dulu masa Yong selalu masuk hutan buat penyelidikan, Yong cari wireless dari Indon. Macam2 ada. Takde jual kat M'sia sebab kata penjual orang M'sia pun cari di Indon.

    Mula Yong ingat nak beli, boleh digunakan jentera parti time tak masuk hutan, tapi Yong perlu nasihat expert dulu...Tak mampu pun ada

    ReplyDelete
  4. Alhamdullilah, tahniah kpd C++ kerana selesai ops.Saya setuju dgn C++ angkara sultan dan menteri lembab anggota keselamatan kita jadi mangsa. Bila rakyat kritik kebodohan pemimpin umno maka kata rakyat tak patriotik. Apa lagi yg umno mampu buat keselamatan negara pun hancus. Khemah anggota keselamatan pun macam kemah khawin kasihan apa lagi kelengkapan tempur serba kekurangan.

    Pemimpin umno sibuk dgn kempen politik walaupun keadaan di sabah ketika itu perlukan tindakan segera. Semua ini salah pembangkang? Siapa yg memerintah sekarang? Bangang betul.

    Semoga anggota keselamtan yg terkorban gugur syahid, InsyaAllah.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah hang selamat...

    sampai kat rumah nanti, selamat 'menqada' apa yang patut... terutama dengan isteri... lama tu hang tak de kat rumah...

    COBOL

    ReplyDelete
  6. ashlan maskadov

    ReplyDelete
  7. Bhai dan DeeDee semua...

    Hahahaha.... Terima kasih sebab terus menerus membaca dan memberikan komen.... Sori.. gua tak dapat nak balas komen lu orang... nih baru sampai KL... dan dah nak gerak balik Kemaman...

    ReplyDelete
  8. Bhai RajaGobal kata pandai startegi aje tapi lingkup juga asik bereksperimen aje..

    Haha ala rakyat suap sana sini boleh gerak macam pawn.. bukan diaorang tahu apa percaturan ketua2.. pemimpin.. macam biasa la semua mahu kuasa.. yang jadi balaci askar2 ni rakyat jugak kena tembak mati dsb..


    ReplyDelete
  9. Bhai BKT...

    Hahaha.... Rajagobal kira bagoosh la ader eksperimen... kalu dier main taram jer takder eksperimen kan ker naya... hahaha

    Syabbas Betey...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja