Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 April 2015

KWSP Sudah Cuak

Bhai/DeeDee semua...

KWSP kalu nak ubah dier punya prosedur... Patut dier kena buat pungutan suara la diantara semua pencarum KWSP ... jangan dok ikut kapla bangang Lembaga Pengarah KWSP ja.... Pasai tue la kerana bangangnyer Lembaga Pengarah KWSP ... sesuka hati ja Kerajaan Malaysia rembat duit KWSP  ... Dulu masa nak jalankan projek emel 1Malaysia... 6 bilion kena rembat...  Lepas tue 1MDB la plak rembat duit KWSP ....

Pasaitue la KWSP sudah cuak skrang nih... Sebab kalo semua orang keluarkan duit ikut standard biasa pada 55 tahun... Mau kantoi KWSP tatau nak rembat mana nak kasik cash... Hahaha... Sebab tue la diorang nak ejast jadik 60 tahun la plak... At least mungkin ader pencarum yang takder famili tue kalu mati sebelum 60 tahun... Boleh la selamat KWSP .... Tak perlu bayar... Sebab katanyer duit tue diantar ke Amanah Raya Berhad.... Hahaha...

Amanah Raya Berhad nih kalo lu oranh semak la betul betul.... Boleh jumpa camana depa rolling duit yang tak dituntut dan bagi untungkan Kerajaan Malaysia... Audit oleh Jabatan Audit Negara... Itu semua boleh ejast la... Atas kertas ja...

Just nak bagitau KWSP ... suka kita la nak buat camana ngan duit kitorang.... Nak rugi ka.., nak untung ka... Nak joli ka... Aper ader hal... Duit kitorang... Lain la kalo Kerajaan Malaysia yang jolikan duit kitorang tue... Itu memang nakharom... So .... KWSP ... lu dibentuk atas persetujuan semua pencarum.... Pencarum aderlah bos lu... Jangan ingat Kerajaan Malaysia aderlah bos lu.... Jangan nak jadikan KWSP macam mak bapak lu punya aaaa.... Duit kami hak kami....

Kalu KWSP nak ubah jugak had umur pengeluaran tue... Sila buat AGM dengan semua pencarum....  Ader paham ka????






5 comments:

  1. Syeikh,

    KWSP tu sama2 kita nampak terang kena rembat.

    Duit Socso? KAH KAH KAH KAH KAH KAH!!!!

    ReplyDelete
  2. read between the lines ...Cakap aje ler komer nak SIMPAN duit lama lagi & RAMAI pencarum dah tentu ler sakit-sakit 1 badan, dah nak mati nak tunggu sampai 60 tu ? Yang senangnya orang ada access ke duit tu ! Rakyat tunggu kena tunggu 60.... yeah, great !

    ReplyDelete
  3. X lama dah..... dubai dah standby.

    ReplyDelete
  4. Tak habis-habis barua lahanat ni memperkotak-katik pekerja.
    Sebelum ni CUEPACS/MTUC dengan umur pesaraan 62 tahun.

    Lembaga pengarah KWSP,penyelidik bebas,pakar ekonomi,penyelidikan dalaman KWSP udah jadi Tuhan menentukan hidup matinya manusia.

    Bila kita google ahli lembaga pengarah nyata sekali penyangak dan lanun yang dilantik,muka-muka setan sebagai ahli lembaga pengarah.
    Menghairankan bila wakil kesatuan MTUC/CUEPACS yang dilantik sebagai ahli lembaga pengarah KWSP sudah menjadi BARUA Umno(B)/Bn.

    Begitu malang nasib pekerja kuli batak dari semenjak era Zainal Rompak.
    Wakil kesatuan MTUC/CUEPACS terutama presidennya bila menyalak dan menyalak ada sesutu agenda peribadi yang mereka bawa.Bila dilantik ahli lembaga pengarah itu ini oleh Umno(B)/Bn terus senyap menikus dan membisu.
    Apa punya celaka mereka-mereka ini !!!!

    ReplyDelete
  5. Salam Bhai....
    Ini hari gua lagi angin pasai EPF.
    Jawapan dari Timbalan Menteri Kewangan had umur pengeluaran belum muktamad.
    Ini cina cukong kepala bana apasal mahu jawab ini isu.
    Yang Shahidan tumpang semangkuk.

    Masalahnya sekarang adalah tenaga buruh yang diperah sampai mati....!!!!
    Mana menteri yang berkaitan dengan masalah buruh ?
    Woit timbalan menteri kewangan cina babi pukimak !!!!.....lu ingat lu satu olang tau pakai wang ka ?

    Akta paksa pesaraan wajib umur 60.
    Pengeluaran wajib umur 55.
    Pakar ekonomi kangkung kata wang habis dalam masa lima tahun.
    Bukankah selepas pengeluaran umur 55 pekerja masih lagi bekhidmat berbaki lima tahun dengan gaji sedia ada....?
    Sendiri buat akta,sendiri lupa apa yang dicakap.
    Haram jadah....!!!!

    Apa kena menteri-menteri malaysia ni semuanya tengin dan tolol....!!!!
    Kalau menteri boleh access itu ini kenapa cina pukimak ni tak kaji pesara yang masih menerima pencen bulanan RM136, RM200,RM250......dizaman ini...??????????

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja