Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 April 2015

Ahmad Shabery Cheek Makin Mengarut

Bhai/DeeDee semua,,,

Ahmad Shabery Cheek nih tau ka aper yang berlaku di Malaysia.... Wei... Kat Malaysia... pakej cabuk Internet pon cecah ratusan RosmahMansor RM .... Lepas tue line lagi teruk dari Siput yang bernama Turbo tue (filem animasi) ..... Hampeh... bayar mahal tapi servis macam lahanat.... lagi mau sembang deras.... aper daaa...

Angkat pakej Unifi 10 Mbps pon serupa macam pakej 5 Mbps.... aper ke jadahnyer.... harga bukan main mahal.... tapi line slow gilerz..... Itu semua dynamic IP.... kalo nak static IP harga macam nakharom.... Lu bayangkan la speed Unifi dengan Streamyx lebih kurang sama jer.... walhal satu fiber... satu lagi copper DSL....

Hampeh...

Harga memang tak masuk akal.....  Citer banyak takder.... kalu nak compare ngan Indonesia pon buat malu ja kiter.... Tak payah jauh... kat bawah nih gua ader letak pakej Internet broadband yang disediakan oleh Indosat.... Indosat nih pemilik kepada rangkaian satelit komunikasi PALAPA yang dah dilancarkan mulai tahun 70'an lagie.... Bukan macam Malaysia gempak dengan MEASAT yang dilancarkan tahun 1994 tapi langsung takder brani nak provide Internet Services... Pakej Internet Broadband MAXIS pon ader yang masih 100 mb bandwidth capping.... ajer ke bodoh...

Lu orang tak payah nak sembang pasai ScopeTrade atau ScopeTel yang provides satelit services kat Malaysia la nih.... sebab gua ader bersama dengan diorang masa nak developkan Ground Station yang pertama di Malaysia pada sekitar 1996 selepas gua terlibat ngan projek MEASAT.... masa tue gua ngan CSM (group of Indosat)

So.... Ahmad Shabery Cheek... sebelum lu sembang nak kasi turun harga Internet nih... pastikan kalu turun harga... speed dan service jangan degraded.... jangan lagi hampeh... lagi lahanat.... dan oh yer... pastikan juga Teresterial TV yang biasa tue setel dulu service signal dier sebelum lu nak upgrade kepada Digital format... sebab bukan semua rakyat Malaysia mampu nak beli decoder Digital TV... la nih siaran TV terestrial biasa pon macam bangsat dan lahanat....


2 comments:

  1. rocky the great brown hardly used dick says: wa lagi tala paham.. mao kasik UG sama lawan parti , hati ada ingat mao ajak jadi baek ka, mao itu olang butut2 suda baek ka; tapi satu hat wa tala suka; ini wolang suma ugama punya baca tapi belakang macam tala baca itu Nabi sula cakap mao kinai itu "munafiq" aaa punya olang tengok 3 hat laaa... itu parti punya lawan mana dia suka simayang? lagi belakang banyak tala baek punya hat slaaalu mikin... haiya itu parti lawan mana ala semayang sulau; slaalu ingat mao kongkek saja, mao angkat wang kasik pao saja haiyaaaaa cong ceng cong ceng cong ceng cong ceng

    ReplyDelete
  2. Huhuhu... makin menjadi2 la permainan diorang lepas ni

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja