Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 April 2015

Campak Satu Batu

Bhai/DeeDee semua...

Ader sebab la kenapa sistem pentauliahan perlu ader kat Malaysia nih.... Cuma gua seperti biasa la tak bersetuju bab siapa yang nak bagi tauliah tue... sebab kalo kaki maksiat yang kononnya "Bayangan Tuhan diatas muka bumi" nih yang bagi tauliah.. pada gua mereka tak layak sama sekali.... Hahaha... karut ja.,...

Sekarang nih dalam keadaan ader tauliah pon ... ramai sangat yang nak bagi fatwa tak tentu hala... ikut kapla memasing ja... kalo kapla tue otaknya okeh takper la gak.. ini otak mereng... sebab "sekali serban dililit ketat" oksigen tak dapat nak sampai kedalam otak.. biler otak tak dapat cukup oksigen... tue yang jadi macam kena hipoksia tue.... Hahahaha

Malaysia ader 9 Sultan dan Raja-Raja Melayu... ader 1 YDP Agong....  ader 14 Mufti.. ader 14 Majlis Agama Islam... ader JAKIM... ader IKIM.... ader 1 Majlis Fatwa Kebangsaan ... ader 13 Majlis Fatwa Negeri... ader 1 Persatuan Ulama Malaysia.... ader 14 Dewan Ulama PAS... ader 1 Majlis Syura Ulama PAS.... ader bepuluh Maahad dan Sekolah Agama dimana mudirnya dikatakan Ulama... dan ader beratus ribu yang diklasifikasikan ulama mengikut macam-macam persepsi....

Hahaha...

Sebab tue la gua selalu kata... lu angkat satu batu baling ke atas.... sure mesti akan kena jatuh batu tue atas kapla mana-mana ulama..... punya la ramai ulama dalam Malaysia... rationyer susah gua nak kira... sebab belum ader statistik berapa ramai Ulama kat Malaysia nih....  bayangkan la... biler semua nak keluar fatwa.... sana sini ader ajer fatwa tak tentu arah keluar... ikut kapla masing-masing....

Hahaha... Hancuss la Malaysia nih.....

Fatwa undi pon ader... Fatwa GST pon ader... aper lagi fatwa nak keluar.... agak-agaknyer lepas nih akan ader fatwa untuk potongan kepala kulup bebudak yang nak bersunat tue... fatwa camana bentuk potongan dier ... Hahaha....

Giler bangang aaaaaa...

Kalo lu nak tau... yang menyesatkan umat Islam sejak dari zaman sahabat lagi aderlah orang-orang yang banyak belajar agama nih... biler dier mula ader pengikut dan pentaksub... lepas tue mola la keluar macam-macam pandangan.... pastue ramai yang jadi sesat.... Cuba tengok dua orang laki bini Ustaz dan Ustazah keluaran Mesir (Al-Azhar) yang jadi pengikut paling kuat Ayah Pin dulu.... siap antar permohonan nak murtad lagie.... Hahaha....  last-last mampos terkojol nyawa ditarik Allah Taala dalam keadaan kesesatan yang nyata....

So.... lain kali kalu ader Ostad yang ntah mana belajor dan tak ketahuan ilmunyer nak keluarkan fatwa ker mender ker.... lu agak-agak la semak dulu dan cek aper fatwa yang dier keluarkan tue... Kalo nampak macam bangang ja.. jangan la ikut... lain ka kalu memang lu bangang nak mampus... Hahaha...

Kalu dah bangang tue... bangang sorang-sorang cukup la... jangan nyusahkan orang lain....

P/S : Yang lagi best tue... yang ostad ader ilmu lagi tinggi pon boleh terpengaruh dengan fatwa bangang ostad ntah mana-mana nih... hancuss....

Oh yer... lu jangan lupa... jangan ingat Ostad yang berjubah dan berserban tebal nih tak pandai buat fitnah dan mengadu domba.... wei... diorang tue kalu bab fitnah dan mengadu domba tue lagi terra la bhai... lagi masta... lagi sifu.... Hahaha ... lagi expert....

Yang memfitnah Mat Sabu syiah tue saper... yang memfitnah Mat Sabu tue komunis tue saper... yang memfitnah Mat Sabu tue DAPig tue saper.... bukan calang-calang orang la wei... geng-geng Ostad yang dikatakan Ulama la yang buat tue... bukan cina kafir... bukan hindu kafir.... tapi Ostad-Ostad yang kat mulut dok cerita pasai sirah Nabi dan amal ibadat.... walhal lagi kapir dari kafir....

Ader paham ka??

6 comments:

  1. Presiden Pas ulamak pemfitnah, anak2 buah pentaksub pun ikut sama. Nak harap hudud di tangan ulamak2 sesat ni takkan berjaya dan adil. semuanya pandai gebang jual nama islam. lagi hancur Islam ditangan puak2 sesat ni kalau berkuasa.

    ReplyDelete
  2. Gua sokong lu bhai........ini semo pengaruh PAS Ganu hok tok rok cetong berat nanang........fakwa din ayam watikah suci PRK PP kot puak2 ni memang dajal berserban.

    ReplyDelete
  3. bhai...

    lu kata lilit serban oksigen tak masuk kepala...

    kenapa wa terasa lu ni pengikut TDM di zaman "muda belia nya" dulu?

    jangan marah aa...

    wa saja ja mau tanya...

    ReplyDelete
  4. Anak: Ularmakk!!
    Mak: Mana dia ? mak nak katok bagi mampus. Bahaya kalau biaq bagi hidup, nnt kena sengat.

    ReplyDelete
  5. rocky the great brown hardly used dick says: yeaaaayyyy wa sokong lu Pok Dhee!! Maka dengan rasminya kita akan menubuhkan Persatuan Penyokong tegar Ostad Nik Abduh & Hasan Malek yeaaaayyyyy lu jadik Presideng wa jadik penyokong.. kak Yong jadik setiausaha Libang Libu jadik Timbalang Presideng yeaaayyyyy

    ReplyDelete
  6. bhai,

    elok lu karang satu buku ilmiah bertajuk Oolama For DUMMIES! senanglah nanti sesapa yg nak jadi Oolama ikut guide dlm buku tu. ataupun lu boleh tulis buku bertajuk Quick Guide to OoLamadom.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja