Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 April 2015

Dengar Sini Semua Orang Kampung ...

Bhai/DeeDee semua....

Kalo pon lu tak ngam ngan Asri Zainal Abidin... tapi jangan kerana lu tak ngam tue menyebabkan lu tolak pandangan dier berkaitan bab ini.... berlaku adil la bhai.... dengar sini semua orang kampung.... dengar dan pahamkan.... Gunakan akal yang Allah Taala berikan tue.... jangan kufur nikmat...

"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan" - Surah Ar Rahman (Al Quran) ..




Video nih gua tujukan kepada puak-puak pemwala' yang mencacai dalam FB setiap minit tue.... Jangan taksub dan wala' tanpa guna akal.... Jangan hinakan nikmat akal yang Allah Taala telah berikan selama ini...

Jangan kufur nikmat...

Jangan la biler dah ader peluang untuk score kan gol .... boleh pulak lepak berhenti dengar ceramah dulu sampaikan peluang untuk menang tue dah ilang dan bola yang ader dikaki dirembat oleh pemain lawan.... Aper ke bangang tue....  Ostad tak Ostad... kalu dah bangang.... tetap bangang.... tak kira la berapa tebal dan banyak serta berat kitab-kitab kuning, hijau dan kelabu yang dibaca dan dihafal..... Oh yer gua lupa.... penyakit bangang nih aderlah penyakit keturunan... so susah nak dihilangkan... Hahaha ... samer macam Menteri 3.85 tue la.... Hahaha

Jenis bangang camnie biasa tak boleh nampak microphone.... kalu wartawan hulur ja microphone dan gambar diamik dek kamera TV... sure mengelejat tak tentu hala sampaikan bercempera kenyataan yang diberikan.... Giler glamer gak tue.... Hahaha ... Hancuss

Ader paham ka???

10 comments:

  1. mmg sesuai slogan PRU 14 untuk pas

    BIAR BODOH ASAL BERANI

    ReplyDelete
  2. Bhai cipan..Hadi dgn Haron Din berjaya tarbiyah pengikut2 taksub depa. PAS la ni dah sama mcm Parti Ajaran Sesat. Depa dok taksub kat ulamak munafik dua org ni ke tahap mensyirikkan Allah. Tak sokong ulamak Pas tak dpt tiket ke syorggga bak hang.

    ReplyDelete
  3. Pemuda PAS dok buat kalut kat Permatang Pauh psl isu sokong hudud last-last kat Rompin calon Pas guna motto 1 undi Pas 1 undi tolak GST. Knp tak guna isu hudud kat org melayu kampung Rompin. Tau pun org Melayu sendiri taknak. Kata dasar parti tp dok kacau tpt PKR . Ustaz2 muda PAS ni perangai dah mcm syaitan bertopeng kopiah, serban, jubah.

    ReplyDelete
  4. Slogan PKR PRU14.

    "Nak tuduh Anwar liwat, kena bawa 4 saksi tapi PKR tolak hudud!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hudud yg pas mati2 nak bentangkan di parlimen pun tak perlu saksi.

      "Mana2 org yg mendakwa dan saksi2 yg memberikan keterangn dgn suci hati, sama ada dgn syahadah atau bayinnah di hdpn mahkamah, utk mbuktikan ksalahan zina atau liwat tetapi kterangan itu tidak memenuhi khendak hukum syarak bg tertuduh dikenakan hukuman hudud tidaklah melakukan kesalahan qazaf."

      spt diatas, kalau tuduh Anwar liwat dikelantan tak perlu bawa saksi.

      Tanya diri sendiri, kitab feqah mana yg dirujuk oleh pas dlm hal ini?

      Delete
  5. Hudud PAS bkn hudud Allah. Kalau Hudud Allah, pasti Hadi n geng ostad2 UG kena kerat lidah byk kali suka membohong ahli2 dan buat fitnah, khianat kawan2 seperjuangan. Perangai samseng ostad2 muda PAS la ni lebih umno dari umno sendiri yg sokong apco yahudi. Hudud PAS taktik lapuk golongan pak lebai malang cari makan membesarkan perut dan nafsu masing2.

    Tun Mahathir pernah kata lebih baik syaitan yg dikenali dlm umno dari syaitan2 yg tak dikenali dlm PAS krn syaitan2 dlm PAS ramai yg bertopengkan serban, kopiah, jubah dan janggut.

    ReplyDelete
  6. Org yg walaq buta lg bebal sntiasa mmuji mmuja2 ilmu Hadi Awang dan Haron Din

    Cer tanya kat mana Hadi Awang blajar?
    Depa tentu akan jwb kat Mesir, ada ijazah dan ada MA lg tuu

    Cer tanya lg sape yg iktiraf ijazah & MA dia tuu...adakah ALLAH dan nabi SAW??

    BUKANkah seluruh univrsiti dbwh/ddlm kuasa PBB mesti akur tunduk kpd kuasa pgIKTIRAFAN drp "unessco" ddlm soal SYALIBUS-ranking-anugrah-ijazah-MA dan PhD dll???

    Tahukah macai2 Hadi Awang sape itu UNESSCO?????
    BUKANkah siYahudi & siNasrani lah yg mnguasai spenoh2nya UNESSCO itu??????
    Klu begitu hebat sgt kah pngIKTIRAFAN drp siYahudi dan siNasrani yg slalu mrk kutuk2 itu?

    BUKANkah Yahudi & Nasrani itu trsgt2 jijik lg JAHAT jd knapa WALAQ kpd MA @ PhD mrk?

    CER..

    Cer tanya lg..adakah nabi SAW & shbt2 belajar sprt "SYALIBUS" yg Hadi belajar tu?

    Cer "VISUALISE" dgn mudah..

    Alangkah mudah mudah MUDAH dan sgt SIMPLEnya shbt2 belajar dgn nabi SAW yg "buta" huruf itu...dan dgn cara yg sgt2 MUDAH lg SIMPLE itulah mrk mnjd sgt-MIRACLE diatas donia ini shingga mnjd HISTORY of all time!

    Alangkah indahnya klu kita dpt mnjd-MIRACLE dgn jln yg MUDAH lg SIMPLE sprt nabi & shbt2 nabi SAW itu..bcoz "the significance is hidden in INSIGNIFICANCE" = iaitu ssuatu yg hebat itu tersembunyi ddlm ssuatu yg sgt7SIMPLE lg sgt7MUDAH...visualise kan bgmn MUDAH simple nya ALLAH mmberi "NAFAS" mu itu!?

    Sbnr7KBNARAN itu adalah ibarat sterang7CAHAYA yg sgt7TERANG

    CAHAYA yg bnar7TERANG itu SIMPLE mudah lg MEMUDAHkan

    Nabi SAW bnar7 mmbawa CAHAYA yg sgt MUDAH itu


    Adakah nabi SAW & shbt2 nabi perlu mmiliki ijazah dan MA yg diIKTIRAF oleh "UNESSCO" sprt Hadi yg sgt hebat beputar u-turn ponteng HALAU-maki dan mmFITNAH itu??

    If you really want to know The TRUTH...The TRUTH is very very very SIMPLE!!!

    Nota:

    Ramai yg kagummmuja2 pndaki2 gunung EVEREST diserata donia trmasuk pendaki dr Msia ttpi ramai yg lupa/INSIGNIFICANCE jasa 'sherpa' yg TAK HERAN skitpon w.pon beratus2 dan beribu kali turun naik kepuncak Everest itu sbg "SIFU" yg tak disanjung & dikenali!?

    Ramai yg mngkagumi OTAK mnusia yg hebat ttpi mrk "lupa" tanpa NAFAS sbg punca smuanya LANGSUNG tak brfungsi & mati!!!!

    Aku melihat ramai blogger2 dan aktivis2 LEBIH layak dipanggil ulamak yg REAL-n-SIMPLE bnar2 banyak ber"JASA" mmberi sbnr2 pncerahan-CAHAYA drp siularrrrMAK2 glamor makan "UMPAN"-gelap yg dah pon ditipu oleh UNESSCO itu!


    Of course...The TRUTH is very very very SIMPLE!!!


    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambungan..

      APAkah..
      Apakah dia..

      Apakah dia sbnr7CAHAYA MUDAH yg dibawa oleh nabi SAW itu?

      Sudah tentu nabi SAW tak berikan MA atau PhD sprt yg UNESSCO berikan tuu!
      TETAPI..nabi mmberi,
      ..mmberikan sbnr7CAHAYA ygTERANG kdlm HATI shbt2nya..

      CAHAYA yg bnar7TERANG dijiwa-HATI shbt2nya itu adalah..

      --CAHAYA sbnr7KEJUJURAN...sincerest to the core
      --CAHAYA sbnr7KEIKHLASAN...honesty to the core
      --CAHAYA sbnr7KESUCIAN...purest/TRANSPERENCY to the core
      --CAHAYA sbnr7AMANAH...INTEGRITY to the core
      --CAHAYA sbnr7KEADILAN...fairest/JUSTICE to the core
      --CAHAYA sbnr7BAKAT...talent/MERITOCRACY to the core
      --CAHAYA sbnr7pngHAMBAAN...being humble to the core
      ...................DAN....................
      --CAHAYA smutlak7KBNARAN-HAQ hanya hanya hanya & hanya7drp"TUHAN"!


      Semua ciri2 CAHAYA-miracle yg sgt7MUDAH lg sgt7SIMPLE diatas itu adalah sbnr7 "RESEPI" apb bnar7 mmancar ddlm HATI pasti akan dpt mnyelesaikan smua MASAALAH kehidupan ddlm ummah

      CAHAYA-miracle-SIMPLE yg diatas itu hanya hadir kpd mrk yg bnar7PASRAH=surrender=ISLAM sprt nabi SAW & shbtnya2 bukan bukan & BUKAN pasrah=surrender kpd 'title2' yg diiktiraf drp UNESSCO itu1?

      CAHAYA-miracle-SIMPLE itu hanya diberi kpd nabi2 shbt2nya & kpd sbnr7pnCINTA smutlak7KBNARAN yg tidak tidak & TIDAK mminta2 upah-GANJARAN-title-pangkat dan GELARAN2 drp sesama manusia dewa-dewata-raja-kisra-kaisar-UNESSCO dsbnya..

      INGATlah..
      "Laa AJRIYA illa min indi'LLAH.."
      Aku tiada mminta GANJARAN-upah mlainkan upahku hanya disisi ALLAH"(26:109)

      CAHAYA-miracle-SIMPLE itu hanya & HANYA diberi kpd mrk yg sdikitpon TIADA mmentingkanDIRI selain kpntingan-UMMAH demi smutlak7kpntingan-"ILAHI"..

      If you really want to know The TRUTH...The TRUTH is very very very SIMPLE!!!

      Of course...really very very very SIMPLE!

      Delete
    2. Sambungan..

      APAkah..
      Apakah dia..

      Apakah dia sbnr7CAHAYA MUDAH yg dibawa oleh nabi SAW itu?

      Sudah tentu nabi SAW tak berikan MA atau PhD sprt yg UNESSCO berikan tuu!
      TETAPI..nabi mmberi,
      ..mmberikan sbnr7CAHAYA ygTERANG kdlm HATI shbt2nya..

      CAHAYA yg bnar7TERANG dijiwa-HATI shbt2nya itu adalah..

      --CAHAYA sbnr7KEJUJURAN...sincerest to the core
      --CAHAYA sbnr7KEIKHLASAN...honesty to the core
      --CAHAYA sbnr7KESUCIAN...purest/TRANSPERENCY to the core
      --CAHAYA sbnr7AMANAH...INTEGRITY to the core
      --CAHAYA sbnr7KEADILAN...fairest/JUSTICE to the core
      --CAHAYA sbnr7BAKAT...talent/MERITOCRACY to the core
      --CAHAYA sbnr7pngHAMBAAN...being humble to the core
      ...................DAN....................
      --CAHAYA smutlak7KBNARAN-HAQ hanya hanya hanya & hanya7drp"TUHAN"!


      Semua ciri2 CAHAYA-miracle yg sgt7MUDAH lg sgt7SIMPLE diatas itu adalah sbnr7 "RESEPI" apb bnar7 mmancar ddlm HATI pasti akan dpt mnyelesaikan smua MASAALAH kehidupan ddlm ummah

      CAHAYA-miracle-SIMPLE yg diatas itu hanya hadir kpd mrk yg bnar7PASRAH=surrender=ISLAM sprt nabi SAW & shbtnya2 bukan bukan & BUKAN pasrah=surrender kpd 'title2' yg diiktiraf drp UNESSCO itu1?

      CAHAYA-miracle-SIMPLE itu hanya diberi kpd nabi2 shbt2nya & kpd sbnr7pnCINTA smutlak7KBNARAN yg tidak tidak & TIDAK mminta2 upah-GANJARAN-title-pangkat dan GELARAN2 drp sesama manusia dewa-dewata-raja-kisra-kaisar-UNESSCO dsbnya..

      INGATlah..
      "Laa AJRIYA illa min indi'LLAH.."
      Aku tiada mminta GANJARAN-upah mlainkan upahku hanya disisi ALLAH"(26:109)

      CAHAYA-miracle-SIMPLE itu hanya & HANYA diberi kpd mrk yg sdikitpon TIADA mmentingkanDIRI selain kpntingan-UMMAH demi smutlak7kpntingan-"ILAHI"..

      If you really want to know The TRUTH...The TRUTH is very very very SIMPLE!!!

      Of course...really very very very SIMPLE!

      Delete
  7. betul la tu...kalau dia sorang yg Nampak, maknanya tak cukup saksi 4 orang..adakah itu bermakna dia kena qazaf? sedangkan dia memberikan keterangan dgn suci hati..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja