Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

25 April 2015

Felda Diaibkan?

Bhai/DeeDee semua..

Sori aaa.. Gua sibuk skit... Ader urusan nak kena setelkan... Nih gua nak citer tentang produk dibawah kawalan Felda... Gua perhatikan stok barang nih memang failed... Bukan setakat sales dier out... Tapi kualiti dier meragukan.... Biler bab kualiti nih.. Orang Malaysia bukannyer main taram ja beli barang,.. Orang Malaysia dah bijak aaaa... Dah pandai buat pilihan...

Contoh dalam kes dibawah nih... Lu agak-agak macam mana boleh nak gerak sales dier kalu stok dier punya kualiti hancuss... Tabley pakai... Out... Berkeladak... Nak guna dan nak makan pon cuak la bhai....

Giler seram la bhai... Hahaha... Errr.. Lu boleh ka rasa nak gunakan produk nih.... Aper pandangan lu orang ... Kalo gua.. Sori aaa.. Banyak lagi pilihan lain... Hahhaa ... Dah macam parafin dah keladak dier.. Hahaha... Ini minyak masak recycle ka... Atau Ghee??? Hahaha




2 comments:

  1. lu berat sebelah bhai. Firmah Allah swt:

    "Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada takwa dan bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan."

    just becos lu benci kat felda, cepat2 lu sangka buruk. kita kena bersangka baik. itu mungkin "minyak sawit with pulp" produk keluaran terbaru - test market gitu. mcm minuman buahan, ada yang ada pulp - Apple drink with pulp.

    mungkin juga barangan tu dah habis 100 tahun dari tarikh luput, sebab tu ada content settling. mungkin sebab harga saham dah merudum teruk, produk pun ikut sama.

    mungkin... mungkin... mungkin...

    ReplyDelete
  2. kena Tanya company yg buat tu la..Syarikat Delima Oils..sykt bersekutu dgn Felda..company lain yg hasilkan utk Felda ok je..ni sykt krooni baru nak berjinak dlm industry minyak..company dua ringgit ka??

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja