Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 April 2015

Cuba Tengok...

Bhai/DeeDee semua...

Dengar, faham dan analisa..... Allah Taala menyuruh kita menggunakan akal yang diberikan nikmat kepada kita.

"Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan" - Ar-Rahman (Al Quran)



Kesimpulannya, Melayu-liat penuh dengan mistik dan takjub.... sampaikan apa sahaja kata pimpinan semuanya diterima tanpa soal selidik dan kaji... Ketaksuban melampau inilah contoh Melayu-Liat .... atas alasan pimpinan tue level ulama (kata diorang la) ....Aiyo...

Oh yer lupa.... Hadi Awang lebih tinggi ilmunya berbanding orang lain..... sebab itulah para pentaksub beliau boleh mengeluarkan perkataan carut dan maki hamun dengan nama binatang sesuka hati... sebab Hadi Awang tidak pernah nak marah atau nasihatkan para pentaksubnya.... malah mungkin dier redho atas kerjabuat pentaksubnya.... hebat.... Ala... apalah sangat carut dan maki hamun... malah pukul dan belasah orang pon Hadi Awang takder nak marah pon.... Siap tengok ja,......

Aiyo... aper nak jadi la.... Kalu kiter cuba nak nasihatkan diorang nih... diorang kata kiter nak fitnah..... tapi diorang bawak fitnah macam air mencurah diorang kata itu nasihat...... Bodo betul la...

9 comments:

  1. ilmu hang tara mana cipan nk kata kat tok guru haji hadi?mcm bagusss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee Anonymous...

      Ini mesti kes tak baca betul-betul ayat gua... Hahaha....

      Hancuss... gua tak pertikaikan ilmu agama Hadi Awang la bhai... gua cuma pertikaikan akhlak dier dan pentaksub dier.... Kalu akhlak Hadi Awang nih bagoosh... mesti dier akan tegur pentaksub dier supaya jangan buat benda yang menjatuhkan maruah Islam itu sendiri...

      Tapi seperti biasa la.... ilmu tinggi akhlak takder ... serupa orang UMNO ja la.... Hahaha

      Islam itu dimuliakan kerana akhlak para penganutnya.... dan itulah perkara pertama yang Rasulullah s.a.w. tekankan kepada semua para sahabat.

      Delete
    2. ilmu hang tara mana cipan? macam bagusss! kahkahkah.......

      hebat hang, baru letak umpan, sejam dia dah mai serah diri. wala' bhai, wala'....

      Delete
    3. Bhai/DeeDee Anonymous 9.44am ...

      Hehehe... Gua letak umpan kat unjam yang ader banyak ikan bhai... bukankah memancing hobi bos.... hehehe... kena la belajar mana mau letak kail.. letak joran...

      ini gua baru pakai Apollo ja... belum lagi guna gewang tiruan... hahaha

      Delete
  2. anon 9.04 am.

    tak perlu jadi agamawan sbb kita tau kerja2 dibwh ini semua haram. org kapir pun tau.

    1. letak calon di 6 dun dan 1 parlimen setelah dipersetujui dlm mesyuarat pr.
    2. mengeluarkan kata barua dan broker.
    3. menghina kak wan presiden pkr.
    4. ponteng sidang parlimen dan buat kerja peribadi.
    5. cuba rasuah azmin dgn mb Selangor kalau sokong kerajaan perpaduwang.
    6. janji nak bentang ruu pada mesyuarat pr tapi tipu. dia terus bawa ke parlimen.
    7. selingkuh dgn umno utk kerajaan perpaduwang.
    8. cuba tutup keburukan penyokong dia dgn mengata tiada yg kotor dlm pemilihan kawasan.

    lu org agamawan ni kebykkan ambil kerjaya ini sbb terpaksa. nak masuk medik jurutera tak layak. sains hancus. bahasa lg inggris hancus...

    ReplyDelete
  3. rocky the great brown hardly used circumcised dick says: sikalang kalo suuma pelingkat kasi talok itu Islam baca punya olang, itu plopeisonal aaa mana mau talok? ini macam aaa itu Pas punya Kongsitusyen (ala betui ka wa cakap?) mao kasi tukaq laa mao kasi olang baca Islam saja dalam dudo; laen olang tala potong lanchau dudo jao-jao... haiyaa cong ceng cong ceng tiew na sing.. cong ceng cong ceng.. umi apilda cong ceng cong ceng Low Teik Jho cong ceng

    ReplyDelete
  4. oarang yang seperti anaon 9.04 nilah yang susahnakdiajar.otaknya beku .tak bolih fikir yang benar.kalau tok guru keluar perkataan kasar bagi dia adalah perktaan paling yang baik,dia ni kalau ada najis pada baju ulamak dia akan kata pewangi walaupun orang lain tahu itu najis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhai/DeeDee Anonymous...

      Jangan la tibai dier... kesian la sama dier.... Hehehe

      Delete
  5. Org yg walaq buta lg bebal sntiasa mmuji mmuja2 ilmu Hadi Awang dan Haron Din

    Cer tanya kat mana Hadi Awang blajar?
    Depa tentu akan jwb kat Mesir, ada ijazah dan ada MA lg tuu

    Cer tanya lg sape yg iktiraf ijazah & MA dia tuu...adakah ALLAH dan nabi SAW??

    BUKANkah seluruh univrsiti dbwh/ddlm kuasa PBB mesti akur tunduk kpd kuasa pgIKTIRAFAN drp "unessco" ddlm soal SYALIBUS-ranking-anugrah-ijazah-MA dan PhD dll???

    Tahukah macai2 Hadi Awang sape itu UNESSCO?????
    BUKANkah siYahudi & siNasrani lah yg mnguasai spenoh2nya UNESSCO itu??????
    Klu begitu hebat sgt kah pngIKTIRAFAN drp siYahudi dan siNasrani yg slalu mrk kutuk2 itu?

    Cer tanya lg..adakah nabi SAW & shbt2 belajar sprt "SYALIBUS" yg Hadi belajar tu?

    Cer "VISUALISE" dgn mudah..

    Alangkah mudah mudah MUDAH dan sgt SIMPLEnya shbt2 belajar dgn nabi SAW yg buta huruf itu...dan dgn cara yg sgt2 MUDAH lg SIMPLE itulah mrk mnjd sgt-MIRACLE diatas donia ini shingga mnjd HISTORY of all time!

    Alangkah indahnya klu kita dpt mnjd-MIRACLE dgn jln yg MUDAH lg SIMPLE sprt nabi & shbt2 nabi SAW itu..bcoz "the significance is hidden in INSIGNIFICANCE" = iaitu ssuatu yg hebat itu tersembunyi ddlm ssuatu yg sgt7SIMPLE lg sgt7MUDAH...visualise kan sprt "NAFAS" mu itu!?

    Sbnr7KBNARAN itu adalah ibarat sterang7CAHAYA yg sgt7TERANG

    CAHAYA yg bnar7TERANG itu SIMPLE mudah lg MEMUDAHkan

    Nabi SAW bnar7 mmbawa CAHAYA yg sgt MUDAH itu


    Adakah nabi SAW & shbt2 nabi perlu mmiliki ijazah dan MA sprt Hadi yg sgt hebat beputar u-turn ponteng dan mmFITNAH itu??

    If you really want to know The TRUTH...The TRUTH is very very very SIMPLE!!!

    Nota:

    Ramai yg kagum kpd pndaki2 gunung EVEREST diserata donia trmasuk pendaki dr Msia ttpi ramai yg lupa/INSIGNIFICANCE jasa 'sherpa' yg TAK HERAN beratus2 dan beribu kali turun naik kepuncak Everest itu sbg "SIFU"!?

    Ramai yg mngkagumi OTAK mnusia yg hebat ttpi mrk "lupa" tanpa NAFAS smuanya mati!!!!

    Aku melihat ramai blogger2 dan aktivis2 LEBIH layak dipanggil ulamak drp siularrrrMAK2 itu!


    The TRUTH is very very very SIMPLE!!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja