Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 November 2012

Di Istana Ada Apa?

Gua skrang nih tengah lepak kat parking kereta berdepan kawasan Istana di Kubang Kerian nih... sajer lepak kat sini ngan anak-anak.... sebab mama dier ader kelas kat USM pagi nih...

Tetiba gua dengar anak ketiga gua tanya kakaknya yang sulung... Di Istana ada apa? belum sempat kakaknyer menjawab... anak gua yang ketiga tue sambung lagi... kat Istana tue ader monyet ker?

Tak terkata gua... kelu lidah nak jawab.... Gua cuma gelak jer... sebab anak gua ingat Istana nih macam zoo kot.... Hahaha... maybe sebab gua kerap bawak anak pegi zoo tengok haiwan.. berbanding gua bawak anak pi Istana... sebab Istana susah sikit nak masuk.... walhal haiwan kat zoo lagi bahaya dan boleh makan orang... macam harimau dan macan.... hahaha

Tetiba anak kedua gua bagitau kat adik dier... Yang kat Istana ader princess barbie.... Dan king Ken... Hahahaha... Gua gelak jer...

Gua cakap tue semua fairy tales jer... Yang selalu ader kat Istana aderlah dayang-dayang, inang pengasuh, sentri, joker, dan kakitangan lain... sebab king dan queen serta princess selalunya pi berjalan ke luar negara...

Gua kasitau kat anak gua yang kat Istana ader banyak barang antik.... Ala... yang macam biasa kiter tengok kat muzium...

Babah tak tau pulak kat Istana ader monyet, kera atau lotong... betul... babah tak tau... sungguh...

Hahahaha....

4 comments:

  1. jgn main2 en cik cipan... anak komen boleh dituduh menghina raja hehehe

    ReplyDelete
  2. Lu .. cakap siang, pandang-2, cakap malam, dengar-2, la bhai.

    Lu kena kasi ajar anak-2 lu - gen. masa depan - yg kat Istana-2 berpuluh bijik seluruh negara tu ada segalanya. Ada Raja kita yang bayangan tuhan tu. ada payung negara. Ada ketua pemimpin umat Islam negara ni...Ya la, umat Melayu macam bangsa Israel (Bani Israel) yg dimuliakan.. cuma tak tertulis dalam Quran ajer..tapi Lord Reid dia sorang saja paham tu pasal dia tulih dlm Perlembagaan negara yg Um-no bangga sgt tu!

    Ada projek juta-2 RM untuk orang setia pada raja kita (a.k.a. penjilat terbaik negara). Ada koleksi antik, epik & fantastic yg mengagumkan rakyat jelata melihatnya - kereta mewah 'pemberian' diplomat, conmen & bad-men.. haha ... on top of that ada 'haiwan' yg jauh lebih bahaya, ganas, rakus, menakutkan orang drp haiwan di zoo.

    ReplyDelete
  3. soalan2 tu tak bley blah btol bro...kalau ku pon, mmg akan terkedu dan tergelak lepas tu...LoL

    ReplyDelete
  4. Bhai/DeeDee Anonymous...
    Bebudak berborak pon penchachai UMNO nak amik kira ker... hahaha... kalu itu macham aaa... maknanyer penchachai UMNO tue lagi tak berakal dari bebudak.... hahaha

    Bhai Hanz Azdi...
    Gua dah hasut anak-anak gua sejak dari dalam perut lagi bhai... hahaha... sebab gua selalu citer... penjahat sebenar dalam dunia Malaysia nih kalu tak puak UMNO.... mesti para dewa dan dewata raya... hahahaha

    DeeDee Plain83...
    Lu ingat senang ker nak masuk Istana... nak masuk zoo dan muzium lagi senang... hahaha.... pasai tue la bebudak kiter nih tak tau aper kepentingan Istana nih.... pasai diorang (kiter pon samer) tak mudah nak masuk dalam Istana... abis kuat pon kiter dengar citer Fairy Tales jer.... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja