Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

22 November 2012

Elaun Kakitangan PDRM Dibayar Pihak Swasta?

Bhai.... sjak biler plak pihak swasta boleh menggunapakai anggota PDRM sebagai eskot dan pengawal bagi kepentingan mereka...  Sejak biler... Berapa RM pihak swasta ini bayar untuk elaun kakitangan PDRM .... ini yang pelik.... kalu kakitangan PDRM ini dibayar gaji oleh cukai rakyat... macam mana pulak pihak swasta boleh employ PDRM sebagai pengawal keselamatan??

Cuba lu orang pikir.... kalu ini macam... lepas nih... semua kedai dan premis perniagaan mesti boleh gunakan khidmat anggota PDRM untuk gantikan tugas pengawal keselamatan Nepal yang sedia ada,... jimat kos... kalu pakai guard Nepal.. gaji dan elaun kena bayar....

Tapi kalu pakai anggota PDRM... tak perlu bayar aper-aper.... hahaha...

Bukankah best macam tu... syarikat dapat jimatkan kos.. dan lebih untung.... Nak tau aper yang gua storykan nih..... BACA SINI..

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja