Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

07 November 2012

Penahanan Ahmad Abd Jalil

Bhai.... ini ader maklumat sikit.... informer gua kasik... cuma kalu ikut "status kebenarannya" ... yang ini gua tabrani nak jamin... sebab maklumat nih masuk pada malam hari.... takut esok waktu opis berubah plak mana la tau.... lu tau kan... benda macam nih... anytime boleh berubahnyer... lagipon... hanya dua informer dari lima orang informer gua yang bagi input nih... ratio 2 nisbah 5 ..... mmmm...  pandai-pandai lu orang la yer...

UPDATE 11.30 malam 7/11/2012: Khabar kurang baik gua dapat... Ada usaha untuk melanjutkan tahanan reman keatas Ahmad Abd Jalil ....  Alasan yang besar kemungkinan akan diberikan...  Beberapa dokumen dan data daripada ISP dan Telco diperlukan untuk melengkapkan siasatan dan ini mengambil masa.... Kerjasama diantara Ahmad Abd Jalil, ISP dan Telco diperlukan

So..... tujuan gua passkan maklumat nih kat lu orang agar rakyat dapat tau perjalanan kes penahanan Ahmad Abd Jalil nih... gua tau PDRM telah membuat laporan Polis terhadap Malaysiakini dan Malaysian Insider pasai mengecohkan berita berkaitan kes Ahmad Abd Jalil nih.... gua tak tau biler plak PDRM nak buat laporan Polis terhadap gua...

Gua rasa aaa tak payah la lu orang (PDRM) buang masa buat laporan Polis terhadap gua.... sebab aper yang gua sampaikan nih cuma sebahagian kecil jer...  rakyat Malaysia perlu tau aper citer selanjutnyer....  gua harap lu orang (PDRM) bertindak professional dan tidak tunduk kepada mana-mana tekanan pihak yang berkepentingan... terutamanya dari pihak Istana...

PDRM buat kerja bagoosh... orang respek... PDRM buat kerja balachi ... orang menyampah... jadi... pilihan ditangan lu orang (PDRM) aaaa.....

2 comments:

  1. Tuan cipan,

    gua takde ayat-ayat cinta beb.
    hehehe.

    ReplyDelete
  2. Bhai LL...

    Hahaha.... kena la karang satu ayat-ayat cinta.... hahaha.... baru la best... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja