Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

12 November 2012

Komen Majlis Syura Ulama

Bhai.... Nampaknyer.... Majlis Syura Ulama PAS telah pun memberikan komen mereka bagi isu yang bersabit dengan komentar Nurul Izzah batu-baru nih...

Ahli Majlis Syura Ulama PAS iaitu Nasharuddin Mat Isa telah pun mengeluarkan komen beliau bagi mewakili suara Majlis Syura Ulama PAS ...

Nasharuddin Mat Isa juga menempelak kepimpinan tertinggi PAS yang katanya tidak bersungguh mempertahankan kesucian Islam dalam menjawab isu Nurul Izzah ini... Nasharuddin Mat Isa merujuk kepada komen Nik Aziz Nik Mat yang tidak bersetuju untuk memberikan komen lanjut selagi mana dia tidak mendapat maklumat sebenar kejadian tetsebut.

.... Bhai... Ini aderlah aper yang gua dapat tafsirkan daripada kenyataan akhbar yang dibuat oleh Nasharuddin Mat Isa kepada Utusan Malaysia... Sebab setiap kalu mulut longkang nih kuar statement tahap bangang nak mampus... Berjujuk ahli Majlis Syura Ulama PAS akan bekap dier...

So... Skrang gua nak tengok aper komen dari Majlis Syura Ulama PAS... Aderkah akan bekap Nasharuddin Mat Isa atau mengambil tindakan mufarakah dengan statement dier tue..

Kalu sampai kesudah takder komen mender sepatah haram dari ahli Majlis Syura Ulama PAS yang lain untuk mufaraqah daripada statement Nasharuddin Mat Isa..... Makanyer gua konpiden diorang stuju dengan aper sajer mulut longkang Nasharuddin Mat Isa telah cakap...

Itu jer... Oh yer... Kalu lu nak tau statement Nasharuddin Mat Isa tur camana... Pi la baca Utusan Malaysia tue... Gua takder masa nak linkkan dier....

2 comments:

  1. Salam Yob,

    Yong ader jumpa gambor katak yang warnanya biru ori. Bukan photoshop. Hahaha

    Melayu ni kan penghuni asal Malay Archipelago (Kepulauan Melayu). Ia termasuk pulau Borneo, Bali, Madura, Ambon etc. Huh Beribu2 pulau. Semuanya Melayu. Kitapun tahu ramai antara penghuni Kepulauan Melayu ini tidak beragama Islam. Mereka juga sebahagian dari kelompok Melayu sejagat, termasuk di Madagascar.

    Nurul Izzah ini mendahului zaman umporno dalam memahami konsep Melayu sejagat.

    Kalau yang lebih tua dari Nurul Izzah pun tak faham, Yong no comment. Baik jadi lembu jer.

    ReplyDelete
  2. DeeDe Yong...

    Itu gambor katak yang member gua shot minggu lepas.... shot pakai kamera DSLR Nikon.... hahaha... takder edit mender pon...

    Pasai citer Nurul Izzah tue... gua stuju ngan pandangan Yong dan Nurul... sebab Melayu tue tak semestinya Islam... dan Islam itu tak semstinya Melayu....

    Kepulauan Melayu nih dulunya sama ada orangnya beragama PAGAN, Hindu mahupun Buddha....

    Hahaha.... hanya yang berakal waras jer boleh nampak perkara nih... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja