Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

17 November 2012

Kepompong

Bhai.... Nih gua nak nasihatkan skit ahli parti PAS.... Silalah keluar skit dari kepompong... Sila lihat dunia... Jangalah masih lagi dibawah tempurung...

Camnie... Kiter tau... Gua pon tau... Semua parti yang bakal bertanding dalam politik Malaysia mahukan pemimpin parti dier yang menjadi Perdana Menteri...

Kiter cukup tau... Kalu la boleh... MCA mesti mau presiden dier jadi PM... MIC pon mau presiden dier jadi PM.. Samer la gak ngan DAP... Mesti mau setiausaha agung dier jadi PM... PKR pon samer lar.... PAS pon tidak terkecuali....

Tapi .. Tapi biler dah berpakat dalam satu kerjasama... Mestilah kena kira kerjasama... Contohnya... Dalam BN ... Diorang dah berpakat bersetuju... Calon untuk PM dan TPM mesti datang dari UMNO.... Itulah kesepakatannya...

So... Dalam PR... Mesti la ader gak persepakatan yang sama... Berbincang baik-baik... Bersetuju... Gua tak maksudkan calon PM hanya perlu Anwar Ibrahim.... Sori... Tapi... Tak gak bermaksud calon PM perlu hanya Hadi Awang...

Untuk jadi PM dan TPM... Calon-calon tue mesti dapat sokongan dari semua pihak... Tabley satu pihak jer bersetuju... Kalu satu pihak jer... Baik tak payah ader berpakat... Itu bodoh namanyer...

Jadi... Kena la cari satu calon yang boleh diterima pakai dan direspek oleh semua parti dalam gabungan tue... Gua tau satu orang yang layak... Memang cukup layak... Ilmu dunia pon ader... Ilmu pentadbiran pon ader... Ilmu agama pon ader... Boleh lead solat dan berkhutbah...

Yang pasti... Mamat nih diterima baik oleh PAS, DAP dan PKR... Dan takder masalah kalu dier nih naik menggantikan tempat Anwar jadi PM... Mamat nih berkebolehan...

Sebab .. Kalu Hadi Awang jadi PM... Ramai yang tak gemar... Kalu Anwar ibrahim jadi PM pon rasanyer ramai yang tak berspa gemar... tapi masih boleh la... daripada takder calon... Lim Kit Siang rasanyer kalo naik jadi PM pon orang mesti tak suka...

So... Terbaik... Setakat nih gua rasa aaaa... calon yang ader kat dalam kapla gua nih paling seswai... Aper-aper pon... Calon pilihan gua tue memang geng UG tak suka langsung.... Hahaha... geng UG dan Majlis Syura Ulama PAS tue memang camtue... Kalu tidak takkan la Nasharuddin Mat Isa masih lahi jadi jurucakap diorang... Dan duduk tak diusik dalam Majlis Syura Ulama PAS....

Hahahaha... Tabley blah la ini kali punya muktamar...

5 comments:

  1. Gua ok saja kalu DSAI jd PM nanti. Yo la dia rasa tempat tu + kita nak tengok dia buat kerja macam mana.

    TGHH? Poodahhh... T'ganu pun tak leh jaga.... dia cool gak la tapi tak cukup bagus for our PM, bhai!

    DS Nizar for me! Instead any orang yg b'kaliber yg anti UG (with Umno b4 us winning) gua sokong jd PM.
    So boleh la kita write off Hassan Ali, Ustaz ABC Harun Din Harun Taib, pemuda PAS yg kaki bodek & others alike.

    ReplyDelete
  2. TGHH jadi PM?
    Jangan dok mengarut.

    ReplyDelete
  3. gua setuju Nizar jadi PM. Buat sementara biar Anwar je lead tu pun kalau menang. TGHH tu gua rasa x brape sesuai. Masaalah di sini, PAS sentiasa menganggap PAS sebagai 'abang' dlm PR. Dia yg paling tua so selayaknya PAS maukan jawatan PM walaupun dlm byk hal PAS gagal dlm byk percaturan politik sebelum era reformasi. Dan di tambah plak hasutan dr puak2 haramjadah dan UG.

    ReplyDelete
  4. Bhai Hanz...
    Hadi Awang bukan tabley jadi PM... tapi kalu penyokong dier buat pelaq pon dier tabrani nak tegur... camana nanti kalu dah jadi PM.... hahahaha... hancuss..

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Hahaha... tue la pasai...

    Bhai BunBinBan...
    Lu ngan Hanz Azdi macam tau-tau jer saper yang gua projekkan untuk jadi PM kalu bukan Anwar Ibrahim.... hahaha

    ReplyDelete
  5. Perjuangan PAS kini sudah jadi apa.....buat apa ada pengundi/penyokong PAS jika kepimpinan PAS tidak mahu memikul tanggung-jawab sebagai pemimpin(PM). Kemana perjuangan tentang negara Islam, Hudud, Keadilan dan Kebajikan hendak dihumbankan. Apakah PAS mengharapkan pada PKR-DAP untuk melaksanakannya.....
    Apa sebenarnya perjuangan PAS kini. Bersiasah dengan kebencian melampau terhadap UMNO/Melayu/Islam hanya untuk ke Putrajaya. Setelah kuasa siasah UMNO/Melayu/Islam pecah, kuasa mentadbir negara pula PAS ingin menyerahkan kepada mereka(DAP-PKR) yang terlihat kini tidak ada keadilannya.

    Semoga tidak menjadi kenyataan bahawa PAS itu hanya pecacai tegar/khadam bagi DAP-PKR.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja