Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

16 November 2012

Halatuju PAS

Bhai... Ini aderlah soklan yang kerap gua dapat... Ramai rupanyer yang prihatin pada PAS nih... Hebat...

Semuanya nak tahu kemana halatuju PAS... Adakah kekal seperti sekarang dan menjadi peneraju dan big player dalam Pakatan Rakyat ....

Atau...

Mahu menjadi balachi UMNO dan bekerjasama dengan UMNO dalam usahasama Kerajaan Perpaduan (UG)....

Sebab.... Stakat hari ini ... Dalam muktamar PAS ke 58 hari nih.... Nampak sangat pengaruh dan sentimen UG yang kekal kuat dikalangan para perwakilan muktamar...

Malah... Stakat nih tabrani sorang pon perwakilan nak bantai Majlis Syura Ulama PAS yang tak mahu amik apa-apa tindakan terhadap Nasharuddin Mat Isa... Walaupun sekadar teguran keras sekalipun... Nehi... Yilleks... Tadak...

Itu yang gua nampak la nih kat muktamar ... Dalam keadaan gua tabley masuk pasai gua bukan media berdaftar dan gua bukan perwakilan...

P/S: lepak ngan geng karat UG tadi kat satu gerai best ooo... ramai betul penyokong UG kat muktamar kali nih...

3 comments:

  1. Salam C++

    Geng UG tak sedor diri. Itu saja yang dapat Yong perkatakan.

    ReplyDelete
  2. bkn x sedar diri yong, tpi dorang berasa dorang lebeh berwibawa dan berakhlak dr yg lain. Bermaksud, hanya geng UG je layak perintah Malaysia bersama UMNO yg pada mereka ahklak dan wibawa setaraf. Yg lain di gunakan hanya utk mencapai apa yg di hajati. Byk gak hukuman2 dan tindakan2 disiplin dlm parti berbeza-beza di antara ahli2 dan pemimpin. Contoh paling nyata isu Nasharudin. Senyap.

    ReplyDelete
  3. DeeDee Yong...
    Nak buat camana... diorang masih tenggelam dengan angan-angan nak jadi menteri dan timbalan menteri dalam kerajaaan campuran perpaduan tue... hahaha

    Bhai BunBinBan...
    Hahaha... betul tue... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja