Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 November 2012

Tindakan Kurang Bijak

Bhai... Artikel kali nih mesti akan buat orang PAS dan Pakatan Rakyat jengkel dan marah kat gua... Hahaha... Gua tak heran pon...

Camnie... Ini pandangan gua... Kalu ikut senario skrang nih... Pakatan Rakyat tengah lead sentimen... Tengah berpotensi nak amik alih pemerintahan Malaysia... Dan mungkin boleh lepas tue ubah Malaysia jadi negara terbaek dan bebas rasuah...

Tapi... Biler ader tindakan yang boleh dikatakan ekstrem dilakukan oleh pimpinan Pakatan Rakyat... Maka sentimen dan pengaruh Pakatan Rakyat telah sedikit tercalar dan merudum...

Sebagai contoh... Gua kureng bersetuju dengan doa yang dibacakan di Kota Bharu .. dalam dua tiga hari nih... Bukan gua tak setuju dengan berdoa... Cuma dalam doa patutnya kita mintak yabg terbaik dari Allah... Dan bukannya memintak yang terburuk dari Allah...

Contoh... Aper salahnyer kalo kita doa supaya dibukakan pintu hati rakyat Malaysia untuk melihat dan sedar atas kebejatan UMNO dan para sekutunya... Aper salahnyer kiter mohon Allah menukar pemerintahan UMNO/BN yang dah rosak tue kepada pemerintahan PR yang didasarkan kepada keadilan dan keIslaman...

Bila berdoa yang ekstrem macam yang dah dibuat tue... Rasanyer impak buruk lagi akan terserlah berbanding impak baik...

That's why la ... Gua tak setuju dengan bacaan doa yang ekstreme camtue... Sori... Kalu orang PAS dan PR nak marah kat gua.... Takder hal nyer....

Sebab pada gua aaaa.... Terbaik cukup kalu kita doa macam nih jer.....

"Kami bermohon kepada Mu Ya Allah yang terbaek bagi kami dalam pentadbiran negara kami... Dan sebaik-baik pilihan dan ketentuan, hanyalah dari MU Ya Allah ... Tuhan Rabbul Jalil"

8 comments:

  1. Yes you are brilliant...
    100% setuju

    ReplyDelete
  2. Harap linkkan blog Tuan dengan blog http://gerai3abdul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Harap linkkan blog Tuan dengan blog http://gerai3abdul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. herrrmmmm...kta tunggu penjelasan dr yg mendoakan.

    ReplyDelete
  5. Bhai/DeeDee Anonymous...
    Terima kasih kerana bersetuju... dan mintak tolong satu jer.. jangan puji gua... gua takut gua riak, takabbur dan ujub...

    Bhai Atan G3A...
    Gua dah linkkan blog lu...

    Bhai FaizFakhirin...
    Yup... kiter tunggu penjelasannyer...

    ReplyDelete
  6. Takdak masalah! Brother rasa doa brother tu lebih afdal silakanlah....saya boleh aminkan.

    Bagi mereka yang mendoakan supaya UMNO/BN kena pukulan KO kat Kota Bharu tu pun tak salah juga....it is a free country and it was not against Syara' pun.

    Mereka cuma mendoakan kehancuran UMNO/BN sahaja, sebuah parti Syaitan yang dikenali. Jika saya yang menjadi Imam mungkin doa saya lebih brutal kerana saya bukan sahaja akan mendoakan supaya UMNO/BN kena penangan KO tetapi juga agar pemimpin yang rasuah dalam parti itu ditimpa laknat kerana menzalimi amanah....encik Boss tentu akan marahkan saya kan...lantak encik Boss lah.....it is a free country as long you don't step on Najib's photo.

    ReplyDelete
  7. jelas tak jelas
    depa cari dalil bagi buleh juga
    bukan aku anti dgn depa
    tapi akhlak tu disepak terajang

    macam bro kata la, apa salah berdoa baik? rugi tang mana?

    doa baik2 cakap lembut2 suruh bukak hati orang umno
    sejuk depa dengaq
    ni bukan main serakah doa suruh hancurkan depa
    tobat tak kelapaq nak masuk PAS dah lepas ni

    ReplyDelete
  8. Bhai/DeeDee Anonymous...
    Betul tue bhai... kiter bebas nak berdoa aper sahaja... sebab Allah Taala jer yang akan makbulkan yang mana satu...

    Dan yang pasti... UMNO (Baru) tue memang layak ditamatkan riwayatnyer... sebab terlalu banyak mengarutnyer...

    Hahaha... kalu lu nak tau... doa gua personally lagi brutal dan sadis dari doa kat Kota Bharu tue... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja