Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 November 2012

Menyamar Sebagai Produk Muslim

Bhai... Tadi gua sempat singgah kat sebuah pasaraya... Nak cari barang skit... Tetiba... Gua terpandang satu produk nih dipromosi diatas satu rak nih... Sekali pandang nampak macam produk buatan syarikat Muslim...

Sardin berjenama Sri Melati... Pergh... Sedap namanyer... Sebijik nampak macam hasil keluaran bumiputera.. Gua pon aper lagi... Amik dan belek la tengok syarikat mana yang buat...

Tetiba terpandang tanda logo halal dier yang agak mencurigakan... Macam pelik jer logo halal... Pusing keliling tin... ternampak tulisan... "Product of China" terpampang... Semak lagi... Pergh... Diimpot oleh TC Boy Marketing Sdn bhd...

Terus gua rasa geli tekak... Dulu gua ader pernah beli tuna jenama TC BOY... Jadi kalu ini macham... Maybe yang tuna dulu tue pon rasanya halalnya meragukan... Allahu Akbar... Moga Allah mengampunkan gua atas kelalaian gua selama nih...

Tolong prihatin skit aaaa...




5 comments:

  1. tc boy? dulu penah gak beli tc boy punya produk
    adoi naya macam ni

    ReplyDelete
  2. bro c++, kalo ang nak tau, banyak gila product yg menyamar halal dan meragukan kat m'sia ni..ada skali aku belek2 peket kacang (brand amende ntah), ada logo halal kecik yg bukan jakim punya, pehtu amik peket kacang brand yg sama tapi flavor lain pulak, tak dak pulak logo halal tu..tapi dekat lokasi peket yg spatutnya ada bulatan logo halal tu digantikan dgn logo bulat dgn tulisan 'enjoy'..bagi aku itu very suspicious. Aku pon saja gi gosok2 logo 'enjoy' tu, tengok2 apa ang nak tau? tu sticker maaa...elok2 jer dorang tempek logo 'enjoy' tu di atas logo halal peket kacang yg flavor lg satu tu, sama size saja dengan logo halal yg mmg tertera atas peket tu (dan logo tu mmg kecik gila, kalo tak gosok dgn jari mmg tak bajet itu sticker). Ini membuatkan aku terpikir, maybe kacang yg flavor lagi satu tu status halal dia kena tarik lepas dah elok2 bungkus, so dorang ambil langkah 'corrective measure' utk lekatkan sticker 'enjoy' kasi tutup itu halal logo just for that flavor. Ok, tapi apakah impact dia pada aku selepas dpt capai konklusi yg sebegini? aku terus ragu2 dan avoid terus BRAND itu, sbb aku rasa isu halal ni kompeni diorang buat main saja ^^

    ReplyDelete
  3. moh kite, show that we really care ^^

    http://busuk.org/ping/view/373102

    ReplyDelete
  4. Harapkan pagar, pagar makan padi.

    Harapkan Jakim, Jakim makan tanggung. Kerja apa entah dia buat, makan gaji tapi nak kerja kureng?

    Semua benda lepas kawalan halal Jakim? Jadi mana kuatkuasa dia? Lemah gila!

    Mana kita tak kena main dengan tauke-2 yg tahu orang kita pantang nampak logo halal saja terus beli. Naya la orang kita kalu terus cenggini.

    ReplyDelete
  5. Bhai Taufik...
    Nampaknyer kena berjaga-jaga la bhai lepas nih... hehehe

    DeeDee Plain83...
    Wahlauwei... kacang aperkah tue... hahaha... macam gua kenal jer brand tue... hahaha

    Bhai Hanz Azdi...
    Tak baik kutuk Jakim... Jakim bukan tau mender... diorang naif... pasai tue la diorang tabley nak pantau segala macam nih... tapi bab duit diorang pandai.. tue yang diorang buat bisnes jual logo jer tue... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja