Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

23 November 2012

Naik Harga RM6

Bhai... Gua cukup terkejut bila nak beli lampin pakai buang untuk anak gua... Sebelum nih... tak sampai sebulan sudah... gua beli pada harga RM26.90.... tapi biler gua nak beli satu beg semalam... harga tertera aderlah RM32.90 ....

Pergh... Banyak betul kenaikannya.. Sampai naik harga RM6 ....

Lu bayangkan la... macam mana teruknya ekonomi Malaysia nih... Takder gaya makin jadi baik.. Yang jadi mangsa aderlah rakyat marhaen.. Yang kaya guna kabel, monopoli, daddykasi dan rasuah macam Syed Mokhtar dan Meerzan takder la rasa sempit dan semput...

Tapi rakyat bawahan yang takder aper-aper... Rakyat yang kalu nak pinjam kat bank... terlalu banyak songel bank nak... cagaran la... collateral la... geran tanah la... Tapi pinjam dapat ciput jer...

Yang haramjadah macam Syed Mokhtar dan Meerzan tue boleh plak pinjam ngan bank takder cagaran mender... takder collateral mender.. Takder leverage... dan boleh plak dapat pinjaman beratus juta senang jer... Malah boleh approved dalam masa kurang sehari... Kurang 24jam...

Sial betul lar...


5 comments:

  1. Siap hutang tak yah byr pun ada..bro..kalo bab ptpn siap cite psl dosa lg...hampeh..

    ReplyDelete
  2. Bhai dAn...

    Tau takper.... hahaha.... yang best tue... diorang submit pinjaman RM puluh juta.. tapi aprrove ratus juta.... giler btul lar...

    ReplyDelete
  3. Pernah mengalaminya ketika nak wat personal loan pada tahun 2006 dahulu. mcm2 alasan dia kasi..

    pada tahun 2010 buat loan umah. tapi tak lepas2. siap pergi semua bank kat malaysia. seolah2 nak mintak sedekah plak.. tapi tak dpt2.. harga umah dalam RM90k je..

    ReplyDelete
  4. Kita jangan tak tau janji ada orang Melayu yg hebat kekayaannya in top 10 list. Apa jalan, cara dia kita jangan soal. Kita kena rasa bangga, for him, pasal dia wakil Melayu, siot. Um=No jahanam style!

    ho ho ho .. Melayu lain yg susah-2 nak hidup tu boleh terus jadi 'rakyat yang didahulukan'.

    ReplyDelete
  5. Bhai Affsan...
    Tue la pasai.... kalu kiter nih... banyak betul songelnyer.. kalu geng musibat tue... laju jer approve.... macam siot kan...

    Bhai Hanz Azdi...
    Hahaha.... kalu stakat jadi kaya dengan menyeludup beras.. pastue dapat kabel secara rasuah... dan jadi kroni... pastue boleh dapat loan macam bank tue bapak dier punya aper ader hal... oh yer... semua pasai masa dier kawin dulu pon beragenda... kawin ngan anak Syed Besor yang kaya raya tue.... hahaha .... macam mana la gua nak respek....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja