Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 November 2012

Peratusan UPSR Jatuh?

Bhai.... lu tau kan... hari nih keputusan peperiksaan UPSR dah keluar... dah nampaknyer peratusan menurun sikit dalam sabjek Bahasa Inggeris dan Sains.... Bahasa Melay (Pemahaman dan Penulisan) nampaknyer ader sedikit peningkatan...

Err... gua cuma nak tanya skit jer... aper sebenar yang terjadi... dalam keadaan markah lulus yang telah direndahkan,.... iaitu markah 70/100 pun masih diklasifikasikan sebagai A-.... bagai mana pulak ramai yang dapat B nih....

Aper sebenar yang terjadi.. atau aderkah sebenarnya ini semua agenda Muhyiddin Yassin nak justify PPSMI nih.... tak paham la gua... dan setahu gua... ikut maklumat yang gua dapat... markah 50/100 pon masih diklasifikasikan sebagai B- ....

Aper citer nih.... teruk benar nih...

Aderkah ader usaha untuk sabotaj Muhyiddin Yassin nih atau... memang Muhyiddin Yassin memang nak kasi benda nih jatuh... supaya PPSMI boleh direvive balik... aper daaa... 

7 comments:

  1. nak buat camno guru2 yang mengajar tu pun 2/3 tak dapat 5A,

    adakah logik orang tak skor akademik diambil masuk dalam bidang akademik(pendidikan)?

    Baik ambil lembu mengajar! takde komplein nak gaji lebih elua lebih cuti panjang!

    guru tampar murid, keluarga ditawar wang tarik balik laporan

    ReplyDelete
  2. 50/100 = B-??? Apakahhh..?? Gilaaa teruk siot...?? Sistem pendidikan malaysia dah lingkup ka apa ni?? (0A0")...

    ReplyDelete
  3. oii cik kak newhope, aku bukan cikgu, tp aku rasa kau ni over sgt kot nak maki n blame cikgu-cekgi jer secara keseluruhan? hang ingat dikalangan depa tu tak ada yg tak setuju ka dgn sistem pendidikan sekarang yg mmg sucks? depa tu mostly yg mmg rajin n concerned tu kena tindas jer dgn skolah, tak boleh bersuara nak bg cadangan langsung...terpaksa dilembukan saja ikut acuan yg sah2 LINGKUP...ni apa kata hang luaskan skit skop kawan2 hang ni, try berkawan dgn org yg keja mcm2 bidang, broaden skit circle of friends hang tu, jgn nak kawan dgn political fags saja...politik bnyk2 sangat otak cepat reput laa kak woii...

    ReplyDelete
  4. Pemimpin besar bukan berapa peduli sangat bab ok atau tak Ok result exam.
    By hook by crook anak depa gi international school lepas tu gi oversea buat A level..joy....en

    ReplyDelete
  5. bagi aku..keputusan tu xmemberi apa2 impak...budak2 baru darjah 6...bukannya menjamin mereka boleh survive after 5 years...mcm2 boleh berubah...tapi ada juga yg sampai bergaduh pasal upsr...xfaham aku.

    ReplyDelete
  6. gua x pelik. Mmg gred dah di turunkan. Tanya cikgu2 dan murid, UPSR, PMR dan SPM, kalau dorang dpt D atau A, brape sebenarnya markah dorang. Sbb tu skang berlambak student dpt A dan berlambak masuk IPTA/IPTS. Kualiti?. letak tepi. Brape ranking IPTA Malaysia di dunia compare dgn dulu?. Selalulah jenguk2 reportcard anak dan jgn terkejut bila tengok anak dpt A tapi markah?

    ReplyDelete
  7. Bhai dan DeeDee semua...

    Sampai la nih... semua pihak masih pelik.. kenapa peratusan UPSR kali nih teruk... macam pelik jer... walaupun skema pemarkahan diubah... tapi masih jatuh....

    Aper daa... yang lagi best tue... kali nih punya keputusan UPSR takder kecoh mender berhari-hari dalam akhbar... aper daaa..

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja