Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

14 November 2012

Inikah Contoh Ulama?

Bhai.... Mamat nih geng-geng UG kater dier Ulama... Tapi... Sememangnya.. tak cukup syarat jadi Ulama.... jadi ustaz pon belum tentu layak... Tapi kalu jadi interpreter bahasa Arab... maybe boleh la.... Nak jadi pemimpin harakah islamiyah pon gua berani kata dier tak layak... jenis telunjuk lurus kelingking berkait...

Setiap kali mamat nih citer kononnya dier pejuang Islam sejati... dier kononnya dah banyak bawak perubahan dan bagi pandangan kat parti... Tapi itu semua sembang diet kat dalam Utusan Malaysia dan Berita Harian la...

Sebab biler ader mesyuarat parti... biler ader muktamar.... biler ader ceramah dan tazkirah serta usrah dalam parti.. Haram tak nampak batang hidung... Ilang entah kemana... Ader jer alasan dier...

Malah... Siap bagi alasan pi luar negara... walhal urusan parti nih... bukan setakat ahli parti yang tahu... yang bukan ahli pon tau biler ader agenda.... takkan la urusan dier ke luar negara tue tabley tangguh... tabley nak ubah tarikh... tabley nak ejast...

Takkan la mamat nih tak tau yang start esok ader muktamar parti... Gua yang bukan pimpinan pon skarng nih on da way nak pegi muktamar...

Inikah contoh pemimpin terbilang... pemimpin terunggul... contoh terbaik pimpinan... kalu ader seratus pemimpin macam bangsat nih ader dalam parti... Hancus lar... Terbongkang la parti...

Inikah contoh ulama.... Yang best tue... Mamat mangkuk nih la yang skrang selalu jadi jurucakap Majlis Syura Ulama PAS... Hahaha... Sebab... sampai la nih takder sorang pon ahli Majlis Syura Ulama PAS nak amik tindakan mufaraqah atas komen mamat Nasharuddin Mat Isa nih pada kes Nurul Izzah...

Maknanya Majlis Syura Ulama PAS memang setuju la aper sajer komen "ulama" Nasharuddin Mat Isa nih...

Ini macam kalu... Sohih la... Muktamar kali nih geng UG akan perkukuhkan gerakkerja diorang dalam proses penyediaan program kerjasama dengan UMNO lepas PRU13... Iaitu... Kerajaan Campuran.... Abis la....

3 comments:

  1. yg gua x setuju dgn lu. Dia mmg ulamak. Jgn pandang dia sebelah mata. Dia mmg ulamak. Period. Dia adalah ulamak UG...hahaha. PAS ckp sayang dia, bkn saje ilmu agama byk malahan dia punya ilmu duniawi ckp powew sampaikan ulamak2 lain dlm PAS ckp berharap ilmu duniawi ni di kongsi bersama.

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    So, takkan Mamat ni takde. Kan ada perasmian malam ni.

    ReplyDelete
  3. Bhai BunBinBan...
    Hahaha.....oooo.. itu macham ka... Ularmak UG rupanyer.... hahaha... patut pon jenis kaki monteng.... hahahaha... ader jer ngelat dier... hahaha...

    DeeDee Yong...
    Gua punya toyol cakap mamat nih tak mandang kat dewan lar... kalu dier tak pegi luar negara... mesti dier menyorok mana-mana nih.... dier riso takut orang tanya dier ... sebab dier takder jawapan nak bagi.... Gua dengar citer... orang Bachok semua cari dier... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja