Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

10 November 2012

Ingin Memikul Dosa?

Bhai.... sori ... hari nih banyak urusan di luar... pi jumpa orang nih... pi jumpa orang tue... jumpa ADUN nih.. jumpa ADUN tue... jumpa Ahli Parlimen nih... jumpa Ahli Parlimen tue... jumpa parti itu.. dan parti nih.... jumpa bakal calon tue.. dan bakal calon nih.... amik gambar... proses gambar... pi kenduri... dan macam-macam lagie....

Biasa la... orang macam gua... senang nak blending dalam dua-dua fraksi... pi event BN... gua boleh jadi BN... pi event PR... gua boleh jadi PR.... hehehe... tambah plak gua ader banyak kawan dalam dua-dua fraksi nih.... Itu belum lagi kalu gua lepak kat balai sana... balai sini... hahaha... itu belum lagie kalu gua pi lepak kat Bukit Aman... pergh... mau berjam berborak ngan kengkawan.... hahahaha .... biasa la kan... kawan ramai bhai... musuh tambah la lagie ramai... hahaha...

Hahaha.... tak kira la musuh dari segi politik ka... musuh dari segi bisnes ka... biasa la... orang cakap... kalu tak banyak musuh tue... belum boleh kira jadi bisnesman yang berjaya... hahahaha...  Sebab tue la.... Bill Gates... Steve Jobs.... pon ramai kawan dan musuh... hahaha....

Okeh la... gua takmo nak melalut berbagai... aper yang gua nak citer nih... cuma pasai orang politik nih... yang dok berkejar-kejar nak dicalonkan pada PRU13... tak kira la belah mana.... BN ka... PR ka... samer jer... samer peel ... samer perangai... samer mentaliti....

Camnie.... 20 tahun dulu.... susah nak cari dalam DAP atau PAS yang nak menawarkan diri jadi calon... masing-masing tak berani... masing-masing riso nak amik tanggungjawab... melainkan kalu dah keluar arahan dari pimpinan atasan... dari jawatankuasa pemilihan.... tapi... la nih... pergh.... bercanak ramai ahli DAP dan PAS yang menempelkan diri... promo diri diorang untuk jadi calon... siap sanggup sabotaj sesama sendiri lagie... hahaha

Malah... bagi yang dah biasa ader dua kerusi... DUN dan Parlimen... sanggup plak takmo nak lepaskan salah satu... sanggup nak amik dua-dua skali... ini semua pasai ingin memikul dosa...... yer la... jadi pemimpin kan... mestilah sanggup memikul dosa anak buat yang dipimpin.... hahahaha

Kalu kat belah BN... tak payah citer la... lu orang sumer pon dah paham kan... hahaha... dah jadi trademark diorang dah...dah jadi perangai diorang.... hahaha....

Yang paling gua tak larat nak gelak tue... jenis yang berserban berlilit besar... pon samer perangai macam nih... jenis lapaq kebuloq kerusi... hahaha... aper nak kata nih.... hahaha... kalo boleh nak bolot seberapa banyak.... kalo boleh nak sapu... stakat mana boleh sapu.... hahaha.... habis la Malaysia nih kalu ini macham... hahaha

P/S: Kepada yang tak minat nak baca bab sosio-politik... gua nasihatkan.. tak payah la baca dan singgah kat blog gua nih.... hahaha.... kat sini takder citer benda lain.... nak cari citer mengarut... citer lucah... citer tak tentu hujung pangkal...... pi la blog lain.... hahahaha.... susah kalu ader bebudak tak cukup suku dok baca blog gua....  pastu bising kata blog gua tak best.... hahaha.... mampoih pi la kat korang.... hahahaha....

3 comments:

  1. Salam C++

    Kalu miker bodek geng perpaduang, mesti demer kata blog miker best? Hahahah...

    Tapi Yong akan kutuk miker kalau miker u-turn sokong geng perpaduang yang memecahbelahkan PAS itu.

    Selamat berkerjaya dan berusaha!

    ReplyDelete
  2. Salam C++

    Kalu miker bodek geng perpaduang, mesti demer kata blog miker best? Hahahah...

    Tapi Yong akan kutuk miker kalau miker u-turn sokong geng perpaduang yang memecahbelahkan PAS itu.

    Selamat berkerjaya dan berusaha!

    ReplyDelete
  3. Bhai C++..
    Lu kalau hentam PR pasti akan di cop sebagai ejen BN. Sama jer mentaliti puak2 totok ni, tak bleh kena kritik langsung sedangkan kritikan tu utk perbetulkan apa yg tak betul Kalau betul, dah tentu takada sesapa pun yg nak kritik..
    NBetoi tak??

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja