Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

24 November 2012

Khidmat Guard Nepal Dihentikan

Mana-mana syarikat yang biasa menggajikan pengawal keselamatan (guard) dari Nepal kini boleh menarik nafas lega. Ini kerana kos yang berkaitan dengan pengambilan guard dari Nepal boleh dikurangkan ataupun dihilangkan...

Pihak Polis Di Raja Malaysia (PDRM) kini telah bersedia untuk menawarkan khidmat kawalan keselamatan dan iringan (escott) jika perlu dan diminta oleh mana-mana syarikat tanpa perlu membayar kos.

Sebenarnya ramai yang tidak tahu bahawa anggota PDRM boleh dipinjamkan sebagai pengawal keselamatan di rumah anda pada bila-bila masa tanpa anda perlu untuk membayar apa-apa. Ini dapat dilihat dibeberapa rumah VVIP yang mempunyai pondok pengawal didepan pintu pagar. Kesemua VVIP ini mendapatkan khidmat kawalan keselamatan percuma ini dengan mudah dan tanpa soal bicara.

Jadi... Jika anda perlukan khidmat kawalan keselamatan percuma untuk rumah, kilang dan premis perniagaan anda, jangan malu dan segan sila hubungi mana-mana balai polis yang berhampiran. Khidmat percuma akan disediakan.

Anda bolehlah memecat pengawal keselamatan Nepal yang anda miliki sekarang ini yang mana gaji yang perlu anda sediakan biasanya minima RM1500 seorang sebulan...

Mari belajar berjimat.... Pelajarilah bagaimana Lynas boleh mendapatkan khidmat pengawal keselamatan percuma dari PDRM... Anda juga boleh...

4 comments:

  1. Baik punye ayat bro...gua suka...hahaha

    ReplyDelete
  2. Bhai Zaid Zulkaliph...

    Hahaha... ayat sarcastic dari gua tue... hahaha...

    ReplyDelete
  3. Salam C++

    La...Ingat betui! Buat spoil syok Yong aje. Yong tengah hot kat guard Nepal yang tak reti cakap Melayu dan Inggeris nih! Panaaasssss!

    ReplyDelete
  4. DeeDee Yong...

    Hahaha... sabor jer la... relaks... jangan mare.... guard Nepal kat tempat gua ramai yang pandai cakap Melayu... siap ader yang selalu belanja gua makan biler dier dapat gaji.... hahaha

    Lagipon mat nepal tue suka kawan ngan gua pasai gua bagi akses kat diorang masuk internet tengok berita dan videofeed dari negara dier... hahaha... sampaikan ringtone lagu Nepal pon gua yang tolong masukkan....

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja