Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 November 2012

Persoalan Besar: Adakah Hadi Awang Benar-Benar Bersedia?

Bhai.... gua tau... artikel kali nih... mesti akan buat lagi ramai penyokong dan pendokong PAS terutamanya warga TranungKita akan mengamuk dan marah kat gua... mesti ramai yang meluat punya... dan mesti ramai yang rasa nak belasah gua.... mesti ramai yang rasa nak pukul gua... mesti ramai yang sedang cari jalan nak kenalpasti siapa dan dimana gua berada.... hahaha... gua takder hal... tak heran pon.... hahaha

Gua nak tanya lu aaa..... lu agak-agak aaa... biler Hadi Awang kuar statement yang dier tak kisah bertanding kat Parlimen Pekan tue... lu agak-agak aaa... betul-betul ker Hadi Awang benar-benar bersedia? Ini satu persoalan besar.... Kalu setakat Hadi Awang sajer nak kasi havoc... sajer nak test market... sajer nak kasi sumer orang pujuk dier... dan kasi dier bertanding lagi kat Parlimen Marang....dan tak bagi dier bertanding di Parlimen Pekan.... aper lu orang nak komen aaa...

Sebab.... biler Hadi Awang dah cakap camtue... maknernyer.. dier kena tunaikan janji... dier kena perkotakan aper yang dier cakap... tak baik ooo... yang yang hebat ilmu agama dier tetiba tak jadi nak perkotakan janji nak bertanding di Parlimen Pekan.... kalu yang tak tinggi ilmu agama tue kira okeh la... ini tak bhai... Hadi Awang banyak hafaz kitab la bhai...

Geng-Geng Rusila respek benar kat dier... dan sure diorang takkan kasi bos diorang terkorban senang-senang kat Pekan.... jadi mesti orang dier akan pujuk supaya jangan bertanding di Pekan... diorang takkan benarkan bos diorang kalah besar kat Parlimen Pekan...

Kalu Hadi Awang tarik balik... dan tak bertanding di Parlimen Pekan... semua orang akan kata... Presiden PAS pengecut... lari dari medan perang.... takkan la kot..... Presiden PAS la hero... dier leader...  sebab masa kes Jalan Kebun....  Bersih 1.0 ....Bersih 2.0 .... Bersih 3.0 ... kes Batu Buruk dulu pon.... Hadi Awang la yang lead ahli PAS ... Hadi Awang la yang pertama kena tear gas... Hadi Awang la yang berusaha selamatkan semua ahli PAS... Hadi Awang la jadi benteng... sanggup biarkan dirinyer dibasahi air kimia water cannon tue... daripada air tue kena kat ahli PAS....

Jadi... surely Hadi Awang akan tetap bertanding di Parlimen Pekan.... menang atau kalah... hidup atau mati... Hadi Awang akan lead... Hadi Awang bukanlah pengecut... jadi.... Hadi Awang mesti akan bertanding di Parlimen Pekan.... Nasib la Najib Razak... kalah besar la kali nih Najib Razak... barulah bertemu buku dan ruas.....

Pergh.... gua tak sabar nih... gua akan buat full coverage masa PRU13 kat Parlimen Pekan lar kalu gini... yer la... bukan senang nak tengok Presiden PAS one to one dengan Presiden UMNO..... once in a lifetime la bhai..... hahaha..... yahoo...... mesti CNN... CNBC... Al Jazeera .. BBC dan semua media akan buat coverage punya.... best.....

8 comments:

  1. Salam C++

    Kalau betul ini terjadi, jangan siput buluh pun jadi pengundi, sudah ler.

    ReplyDelete
  2. kalu President PAS tak berani...kita buat roti canai Hadi pulak.

    ReplyDelete
  3. gua x rasa Hj Hadi siyes dgn statement dia. Bkn dia nak test market or what tpi dia cuma cuba melonjakkan imej dia dgn statement dia tu. X sangka lak dia statement dia tu di ambil siyes oleh orgramai. Lu gila ke, Hj Hadi mana penah kuar dr lubuk dia...hahaha...Abis takan seme geng Rusila nak pindah Pekan...hahaha...u know what i mean. Errr roti hadi satu...hahaha...

    ReplyDelete
  4. Kesudian TGHH tu 1 hal ok la. Tu namanya taat kat keputusan Syura. Bab tu kita puji la. Bukan macam N@$h@ tu.

    TAPI realitinya ni cuma mind game TGHH/ PAS! Dia nak kalah ker? TAK. PRU dia kalah pastu mungkin perwakilan PAS tak lantik dia jadi Presiden PAS lak tu? SILAP besar langkah dia tu. Imposible dia bodoh lagu tu! Ya, kan?

    Elok letak NASHA kat tempat Naji* bertanding...Pekan tu. Mungkin dia leh kempen UG kat sana, kan? haha

    ReplyDelete
  5. Wa mampu gelak je. hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  6. Bhai/DeeDee semua...

    Jawapan gua memang ader dalam artikel tue... biasa la... gua kan suka metafora... hahaha... lu sure boleh agak aper jawapan gua tentang isu nih....

    Gua nak cari popcorn atau kuaci la... nak layan tengok wayang.... hahahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja