Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 January 2012

Disebalik Bebasnya Anwar Ibrahim

Bhai.... aper yang gua nak tulis nih... lu hadamkan dulu ... baca sampai abis... jangan baca sekerat-sekerat... Gua kali nih nak bawak tajuk "Disebalik Bebasnya Anwar Ibrahim"...

Okeh... lu ingat aaa.. aper sebab keputusan Mahkamah Tinggi berpihak kepada Anwar Ibrahim? ... Sila jawab tanpa emosi aaa...

Camnie... pada gua aaa... dibawah nih gua kumpulkan beberapa isu yang gua saspek aderlah pemangkin kepada bebasnya Anwar Ibrahim dalam kes Liwat II Saiful Bukhari Azlan...

1. Kalu Anwar Ibrahim kalah.... UMNO/BN akan dapat bala besar... sokongan terhadap Anwar Ibrahim akan datang mencurah-curah.. dan ini akan menyebabkan BN mungkin kalah dalam PRU13.

2. Kalu Anwar Ibrahim kalah.... mungkin akan berlaku pertembungan kuasa yang maha hebat .. lebih hebat dari gelombang 1998.. dan kali nih.. UMNO/BN mungkin tak boleh bangkit lagie..

Jadi... untuk memudahkan cara.... Anwar Ibrahim kena menang dalam perbicaraan kes liwat II nih..

1. Kalu Anwar Ibrahim bebas .... UMNO/BN dan segala media/blogger pencacai akan hebohkan citer yang kononnya Mahkamah di Malaysia telus dan adil serta tidak dipengaruhi oleh UMNO/BN .. dan ini mengubah persepsi rakyat (golongan pengundi atas pagar yang bilangannyer aderlah lebih dari 50%)

2. Kalu Anwar Ibrahim bebas .... Najib Razak akan dilihat sebagai seorang PM yang bagoosh.. yang tidak menggunakan pengaruhnya atas keputusan Mahkamah...

3. Kalu Anwar Ibrahim bebas .... amat payah untuk Pakatan Rakyat mengambilalih Putrajaya .... sebab golongan pengundi atas pagar telah berpihak kepada UMNO/BN...

4. Kalu Anwar Ibrahim bebas .... jangka hayat UMNO/BN akan lebih berpanjangan

5. Kalu Anwar Ibrahim bebas .... secara otomatiknya.. pengundi atas pagar akan dapat lihat bahawa keputusan Mahkamah bagi kes perlembagaan dan perundangan Negeri Perak Darul Ridzuan aderlah valid...

So.... jangan cepat hepi dulu bhai....orang Perak kater... "Jangan Ingke ... Nanti Nangis"

2 comments:

  1. atas tu andaian.

    pendapat saudara plak:
    nak dia bebas atau tak nak dia bebas?

    ReplyDelete
  2. Bhai Anonymous....

    Hahaha... pendapat gua rasanyer ramai blogger dan pembaca blog nih dah boleh baca punya..

    Gua suka kalu Anwar bebas... dan dengan itu bolehlah dier meneruskan untuk membawa kes tuduhan Saiful Bukhari Azlan nih ke Mahkamah Syariah untuk tuntutan Qazaf...

    So Anwar... aper lagi.. sila mulakan lagi skali "Tuntutan Qazaf" ... seret sama juga itu Dato' T (Eskay)...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja