Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 January 2012

Pintu Pagar Masjid Pun Berkunci

Bhai... gua nak story sama lu isu Masjid nih... Masjid As-Syakirin Kg Tanjung Selangor di Daerah Pekan Pahang.... Masjid nih terletak lebih kurang 2 KM dari pintu masuk Universiti Malaysia Pahang...


Berdasarkan aper yang gua tengok dan hadapi... setiap kali gua pi singgah solat kat Masjid nih... masuk waktu jer... tak ramai yang datang... dalam banyak kes.. cuma ader sekitar 11 orang atau lebih skit jer termasuk Imam...

Yang jadi gua bengang tue... Masjid nih punya peel aderlah dengan mengunci pintu pagar utama dengan mangga... jadi sesapa yang nak singgah solat.. kena letak kereta kat luar pagar jer.. hanya motor jer boleh masuk ikut pintu kecik...


Gua tak pasti la kalu hari Jumaat pintu pagar nih dibukak ker tidak... tapi kalu waktu-waktu solat yang lain... jangan mimpi la pintu pagar nih dibukak... Yang jadi geram tue.. bukan aper... kawasan parking kat dalam Masjid tue punyalah besar... bertar... tapi... tak boleh dimanfaatkan...


Biler gua tanya kepada kengkawan yang selalu berurusan di Universiti Malaysia Pahang tue.. depa kata.. tak ramai orang nak guna Masjid tue untuk solat waktu pasai keselamatan kereta yang diparking diluar kawasan Masjid (kat tepi jalan tue) tidak terjamin... ader pernah cermin kereta kawan gua kena pecah oleh penyamun untuk amik barang berharga.. masa dier letak kereta dier kat luar untuk singgah solat Isya' ...


Hampeh tul la.... buat Masjid tapi fasiliti tarak boleh guna... baik tak payah ader kawasan lapang kat dalam "compound" Masjid tue.... aper daaa....

Lagi satu... mana pergi anak khariah kat situ... banyak ooo Masjid yang dekat dengan dier... semuanya dalam lingkungan 2 hingga 5 KM jer... pergh.... Masjid Dhirar ker nih...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja