Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

02 January 2012

Menjawab Soalan Mahaguru58

Bhai... Semalam blogger Mahaguru58 ader tulis tentang tajuk nih kat dalam blog dier...

"UPSI Protest ~ Is UPSI a breeding ground for anarchists?"

Tak lama lepas dier update blog dier dengan tajuk dan artikel tue... gua pon masuk antar komen kat blog dier... dan seperti yang gua saspek... memang dier takkan publishkan komen gua tue.... hahaha.... mungkin sebab gua tulis dalam Bahasa Melayu ranggi.. dan bukan speaking English macam dalam blog dier... hahaha

Okeh... berbalik kepada soklan dier tue.. gua ader kasi tau kat dier yang memang betul... MPSI(SITC)/IPSI/UPSI memang aderlah "breading ground" kepada pejuang.... err.. dier kater anarki... hahaha... err... nak tanya skit kat Mahaguru58 nih.... lu tau ker aper makna anarki... hahaha

Sejarah pasti berulang... MPSI(SITC)/IPSI/UPSI pernah melahirkan ramai pejuang negara... pejuang kemerdekaan.. pembakar semangat.. dan pemimpin Kesatuan Melayu Muda (KMM)... tanggal 10 Disember 1949 ader insiden berlaku di sini... yang menjadi pemangkin kepada gerakan nasionalis dan kemerdekaan...

Kerana dengan adernyer MPSI(SITC)/IPSI/UPSI nih la.... ramai anak bangsa dapat belajar dalam konteks membentuk golongan berilmu... kerana pada masa sebelum penubuhannya... pihak Inggeris cuma mahukan pembentukan golongan pekerja yang hanya bekerja menjadi kuli kepada Inggeris...

MPSI(SITC)/IPSI/UPSI juga telah mencetuskan kekuatan dalaman orang Melayu dalam membentuk sahsiah, jati diri dan ilmu dalam proses pembentukan kenegaraan ...

Oh yer... gua nak kasi tau... gua ader tuliskan ayat yang lebih kurang berbunyi macam nih kat dalam ruangan komen blog Mahaguru58 tue...

Gua katakan "MPSI(SITC)/IPSI/UPSI adalah pencetus gerakan kemerdekaan, maka dalam proses gerakan kemerdekaan Malaysia yang tulin yang disedang dibentuk ini, pastinya ianya akan mengambil masa dan tentunya pada masa tersebut Tuan Mahaguru58 telahpon berada enam kaki didalam tanah" ... err... lebih kurang camtue la gua tulis...

Mungkin pasai gua tulis pada enam kaki dibawah tanah tue yang menyebabkan blogger Mahaguru58 kecik hati dan terus takmo nak publish komen gua... hahahaha... benda betul bhai... gua tak expect yang proses kemerdekaan tulin nih akan amik masa yang singkat... hahaha... jadi masa tue... maybe Mahaguru58 dan gua dah masuk dalam alam kubur dah... enam kaki dibawah tanah....

Aper-aper pon.... artikel blogger Mahaguru58 tue la yang paling Penjajah Inggeris suka kalu masa dulu la... jenis yang akan selamanyer taat kepada Penjajah Inggeris dan seterusnya tidak akan berjuang untuk kemerdekaan.... hahahaha...

Dan gua pasti... Mahaguru58 bukanlah seorang pejuang... hahaha

2 comments:

  1. Bhai Opisboi...

    Hahaha.. nak buat camana... udah setongkang...

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja