Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

30 January 2012

Title Ustaz, Haji, Dato, Tan Sri, Tun

Bhai... ader orang marah kat gua... kata gua nih jenis tak beradab... takder tata susila... takder "manners" ... hahaha... pasai gua takmo tulis title orang... title gelaran... macam Ustaz ker.. Haji ker... Dato' ker... Tan Sri ker.. Tun ker....

Pada gua title tue semua la yang menyebabkan pemakainyer akan selalu bongkak, besar diri, besar kapla, rasa hebat, ujub, riak, takabbur dan sebagainya...

Semua gelaran nih bukan dapat kerana si pemakainya memang hebat.. tapi semua atas dasar pengaruh, kabel dan segala yang berkait rapat dengannya...

Sikap suka kepada title (gelaran) nih la yang menyebabka pemakainya akan rasa dier lain dari orang lain... dier rasa dier patut dapat layanan terbaek berbanding dengan orang lain.... walhalnyer... Allah S.W.T tak tengok pon kat title dan gelaran yang lu ader... Allah Taala cuma tengok kat iman dan amal lu jer...

So... kepada sesapa yang marah gua tue pasai tanak tulis gelaran-gelaran dan title nih.. sila main jauh-jauh... sori aaa... gua tak kuaser nak bodek lu orang... daripada gua bodek lu orang... baik gua bodek Allah Taala... ader gak pekdahnyer...

Ini bodek lu orang ader dapat aper.... lu orang bukan boleh kasik rejeki kat gua pon... lu orang bukan boleh bagi syafaat kat gua pon.... lu orang sumer samer level jer ngan gua... berkain kapan warna putih gak... tak payah la nak rasa hebat....

Simpan jer la lu punya gelaran dan title tue... tarak laku satu sen pon ngan gua.... sori aaa...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja