Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

26 January 2012

Ternganga

Bhai... gua betui-betui ternanga nih... ternganga biler ader orang masih nak defend sikap kapla batu beberapa pimpinan utama dalam PAS ,,,

Kalu perangai nih kiter tengok dalam UMNO .. takper la jugak.. tapi biler perangai kapla batu ader dalam PAS tue yang tak sedap tengok tue... Masalahnyer.. pasai wala' dana thiqah... semua jadi robot... takder kritis.. takder nak bangkang.. takder nak bedebat... semua pakai cover line jer...semua pakat angguk jer... aper daaa...

Tok Guru gua ader ajar.. kalu pimpinan tarak betul jalan... kasi tegur cepat-cepat .. sebelum melalut tak tentu hujung pangkal... sebelum nasik menjadi bubur...

Aper salahnyer guna skit budi bicara ker,,, guna pendekatan berlemah lembut.. berfikiran terbuka... tapi tidak... semua nak ikut kapla dier jer... macam Polis biler jumpa mamat tak pakai helmet naik motor... dier tahan.. tapi biasanyer dier takder saman punya.. melainkan dier nasihatkan baik-baik ataupon dier pow jer... hahaha

Aper-aper pon kalu dah institusi tue kita punya.. walaupun ader akta kerajaan yang berkaitan.. tapi kita boleh guna budi bicara sebaik mungkin untuk elakkan masalah.. kan senang kalu buat ikut budi bicara...

errrr.. ngantuk la.... lain kali gua tulis...

No comments:

Post a Comment

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja