Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

19 January 2012

Hang Tuah Lima Bersaudara

Hahaha.... tadi ader gua terbaca satu komen "terbaek" kat Blog TukarTiub ... ader satu kawan tue komen kat situe... kalu tak silap gua nama dier Cob Nobbler ...

Dier punya komen macam nih... hahaha

Cob Nobbler berkata...
Hang Tuah lima bersaudara ni sebenarnya konsep pertama Power Rangers.

Ada lima bersaudara. Mereka bergabung tenaga menentang raksasa yang datang dari planet lain.

19 JANUARI 2012 2:06 PG


Hahaha... tue yang gua tarak tahan tue.... Hang Tuah lima bersaudara nih lah yang kot jadi idola pencipta watak Mighty Morphin Power Rangers .... hahahaha... itu nasib baik 5 bersaudara jer... cer kalau tujuh (7) bersaudara.... mesti jadi idola kepada syarikat Tsuburaya yang terbitkan cerita Ultraman tue...

Bukan ker Ultraman tue ader 7 bersaudara.... hahaha... Nasib baik la Hang Tuah tue lima bersaudara.... hahahaha...

Maknanyer.. konsep superpower nih memang dipelopori dari Malaysia... boleh masuk Guinness Book Of World Record nih... hehehe...

So.. Hang Tuah memang takder.. sebab takder rekod.. sedangkan Kerajaan Cina dan India memang ader simpan rekod-rekod lama.... macam mana boleh missed itu Hang Tuah.... hehehe... atau Hang Tuah nih sebenarnya aderlah Hang Buah.. atau Hang Nak Pi Mana ... atau Pungkoq Hang.... hahahaha

Melayu.. Melayu.... hahaha.... itu macam kalu itu Taming Sari punya keris tarak ujud la kat Negeri Perak... hahaha... takkan Sultan pon tipu kot... atau Sultan pon kena tipu.... hahaha... karut.. karut...

Okeh la.... la nih... hang jangan dok baca artikel ja... hang buat la kajian skit... hahaha... hang jangan gelak aaaa.... woi.. woi... hang nak pi mana tue..... hahaha....

1 comment:

  1. Menurut Andaya (2002), Hang Tuah, Hang Jebat dan Hang Kasturi adalah pemimpin ulung kaum Orang Asli. Kekuasaan Orang Asli dalam pemerintahan Melaka serta kerajaan-kerajaan melayu yang lain mengalami kemerosotan dengan kematian ketiga-tiga tokoh ini. Pendapat ini dipetik dari Pagan Races of the Malay Peninsula, Macmillan, London 1906 karangan Skeat, W.William and C.O. Blagden.

    Andaya juga memetik pendapat Juli Edo, seorang ahli antropologi dari etnik Semai yang mengatakan bahawa Hang Tuah dan Hang Jebat adalah Orang Asli. Hang Tuah ialah Orang Jakun (Winsdtedt, 1935). Hang Tuah dan keluarganya berpindah ke Hulu Perak selepas kematian Hang Jebat.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja