Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

05 January 2012

Borong Stok Keris dan Golok

Hahaha... giler aper nih... ader member gua yang bukak bisnes jual barang-barang seperti Keris, Golok, Parang, Cangkul dok kecoh-kecoh call gua tadie... gua ingat mendernyer.. hahaha.... rupanyer nak kasi tau gua ader news baek punya... hahahaha

Gua tanya dier aper cer...

Dier kasitau... tak pernah dibuat ader kumpulan orang yang datang naik kereta besar berplet Wilayah Persekutuan dengan logo ntah amender ntah kat pintu dier (member gua nih rabun jauh skit) datang dan borong semua stok keris, golok, parang, kapak dan cangkul yang dier ader... abis semua kena borong... siap terpaksa sewa lori kecik 1 tan untuk bawak semua barang tue..

Bayar cash pulak tue... terbeliak biji mata member gua tue khabarnyer biler dapat tengok cash masyuk camtue.. yang best tue... tak bertawar harga langsung... semua amik pakai harga tag jer...

Nampak gayannyer.. member gua boleh la bercuti awal... lagipon nak penuhkan balik stok kat kedai dier ader amik masa sikit la bhai... dier bertukang sendiri... dier ngan bapak dier... "Blacksmith" .... so amik masa skit la...

Gua cuba cungkil maklumat lanjut.. tapi yer la.. member gua tue bukannyer jenis yang "always suspicious" ... jadi dier tak amik pot la maklumat client dier tue.. cuma dier cakap... slang bahasa client itue macam cakap orang bandar jer... sikit-sikit cakap "ye tuan.. ye tuan.." ntah la...

Aper aaa.. depa buat dengan keris, golok, parang, kapak dan cangkul tue,... takkan nak sedekah kat peneroka kot.. takkan nak buat program penyerahan peralatan pertanian kepada pekebun kecil... giler aper nak guna keris untuk berkebun... hahaha... takkan nak menoreh getah pon kena guna keris.... pelik bin ajaib aaa... hahahaha

Gua taktau la..

1 comment:

  1. nak tau 1 je.....mesti parang keris semua tu takde hulu kan.

    sebab polis oooopps sorry...org bandar tu nak sarungkan hulu mengikut warna kegemaran mereka iaitu merah, hijau dan biru muda.

    kita cari pula mana2 kedai temap habju t. mesti ade org bandar nk tempah baru t byk2. then dia org akan cop nombor 901.

    kita tunggu pameran keris parang itu di TV3 yg akan disiarkan sebelum 9 Jan 2012.

    oh ye jgn lupa ke tasik titiwangsa pada 9 jan 2012.

    satu hari keluarga PERKASA akan diadakan di sana. datanglah beramai2.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja