Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 January 2013

Sabotaj : Muhyiddin Yassin VS Najib Razak

Bhai... Bagi yang kurang paham camana percaturan politik di Malaysia yang macam haramjadah nih berfungsi... Nih gua nak story skit... Politik Malaysia jadi macam haramjadah pasai BN dah terdesak nak mengekalkan kuasa... Biasanyer la... Kalu dah kemaruk kuasa... Segala macam mak nenek pon brani dibuat... Even benda yang melanggar hukum-hakam, adat dan budaya... Hahahaha...

Contoh skrang nih... Mahathir Mohamed tahu yang nama anak nya Mukhriz tidak tersenarai dalam senarai calon PRU13 Rosmah Mansor... Dan dier tahu... Najib Razak akan buang ramai bakal calon yang tak berbaiah dengan Rosmah Mandor... Oleh yang demikian... Sebaiknyer Mahathir Mohamed terpaksa memperkudakan Muhyiddin Yassin demi untuk memastikan legasi dier kekal...

Muhyiddin Yassin walaupun mempunyai ramai pengikut... Tapi bab dana .... Dier masih kureng.... Jadi disini Mahathir Mohamed masuk jarum... Kalu Muhyiddin Yassin nakkan kuasa... Dier kena bekerjasama dengan Mahathir Mohamed...

Tambah plak skrang kedudukan UMNO umpama dihujung tanduk... Biler biler boleh mati terbongkang... Gara-gara orang ramai tak suka dekat Rosmah Mansor... Jadi... Pilihan terbaek kalu UMNO/ BN nak teruskan kekal berkuasa... Najib Razak perlu meletak jawatan... Dan Muhyiddin Yassin mesti naik sebelum PRU13....

Jadi ... Itulah perlunyer Muhyiddin Yassin berkempen pi round satu Malaysia... Itu hari pi Sabah.. Sarawak, Terenganu.... Dan kini dier nak terjah Perak plak... Mesti ramai yang akan berbaiah dengan Muhyiddin Yassin punya... Biasa la.. Semua nak lepaskan tengkok masing-masing.... Hahahaha

Habisla Najib Razak... Kena buli atau lebih teruk dari kena sabotaj... Hahaha... Najib kena amik tindakan proaktif... Kena pangkah Muhyiddin Yassin lebih awal... Sebelum dapat Muhyiddin Yassin memobilasikan bala perang dier... Kena cepat... Muhyiddin Yassin nih ader bekap kuat lar..

5 comments:

  1. hebat teori rekaan demo...pcayalah umno takkn tumbang hnya dek provokasi blogger pkr cri mkn yg hanya nk lariskn hidangan idea songsangnya hihihi

    ReplyDelete
  2. Kalau sikutty tu ... zaman Tunku & Tun Razak pun dia buat macam-macam hal ... sehingga Tunku boleh letak jawatan ... aku ingat hang semua belum beranak lagi ... !!! Politik UMNO dlm poket aku!!! .... betul apa kata CIPAN !!! kita saksikan ....!!!

    Jebat: Peninjau Jarak Jauh

    ReplyDelete
  3. hahaha...hidup cai umno...hahaha...yg komen ni mesti balaci mahyuddin.

    ReplyDelete
  4. Mahathir is mother of all evil in Msian politics.

    ReplyDelete
  5. Bhai/DeeDee Anonymous...
    Hehehe... biler plak gua jadi ahli PKR nih... hahaha... saper bayar yuran... dan aper nombor keahlian gua... hahahaha

    Bhai Jebat...
    Hehehe... Mahathir Mohamed nih memang power dier punya kerja... aper lu ingat senang ker nak lead UMNO yang asik tikam menikam tue selama lebih 22 tahun... hahaha hahaha.... Memang betul pon... kita lihat sambil makan popcorn atau bertih...

    Bhai BunBinBan...
    Kesian dier bhai... lu jangan la kutuk dier... komen dier kat sini pon dapat duit... dibayar.. boleh la dier bagi makan anak bini... hahaha... nanti karang kalu dier tak komen.. camana orang nak tau dier buat kerja... hahaha

    Bhai/DeeDee Anonymous...
    Yer betul... dier la tok dalang yang paling power dalam sejarah Malaysia... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja