Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

09 January 2013

Stadium Merdeka Dah Bagi Greenlight?

Bhai... dengar khabar pengurusan Stadium Merdeka sudah bagi greenlight... makanyer lepas nih lebih kurang macam tengok konsert la... lepak dalam Stadium... tapi biasa la... mana muat itu Stadium... sure ramai yang akan melimpah kat atas jalan dan kawasan sekitar.... yer la... gua konpiden ramai yang akan turun kali nih...

Tapi ... kalu semua dah dapat masuk dalam Stadium... dan dikiri kana jalan keliling stadium serta tempat parking tue penuh nanti dengan gerai-gerai jualan... huh.. rasa sebijik macam Jom Heboh TV3 jer... hahaha... sudah hilang kick demonstrasi jalanan..

Silap-silap dah tak nampak nak kesatuan untuk menuntuk hak-hak yang dipersetujui... dan dah jadi macam pesta... macam taman hiburan.. macam funfair... macam Jom Heboh....

Kalu itulah yang akan jadi pada 12 Januari tue... gua rasa aaa... baik gua bawak telephoto zoom 100 - 500mm .... pasai gua kalu event macam HKR yang kat tempat-tempat lain tue... gua takkan join... sebab dah nampak sebijik sebuntat macam Jom Heboh jer....

Sori... HKR bukanlah pesta macam Jom Heboh... HKR juga bukan siri ceramah politik... HKR ader siri demonstrasi rakyat yang nak bangkit menuntut hak-hak dier yang selama ini dinafikan oleh Kerajaan... HKR adalah satu perlambangan betapa bencinya rakyat terhadap dasar dan polisi bodoh Kerajaan Malaysia...

HKR bukanlah tempat PAS, DAP atau PKR berceramah dan nak tunjukkan konon depa bagoosh berceramah... Sori... HKR bukan Jom Heboh..... dan dari aper yang gua nampak... ader macam nak jadi seperti Jom Heboh la....

Kalu takder water cannon dan tear gas... mana best la bhai... gua dibayar untuk amik gambar insiden yang sensasi... tapi kalu event biasa-biasa jer... camana gua nak buat kerja... aper daaa...

4 comments:

  1. hahahaha...ko amik jela gmbr polis posing..

    ReplyDelete
  2. kalau macam tu lu tak payah join la.semua tak kena.

    ReplyDelete
  3. hahaha..apa kata kita berniaga time tu...lu bawak satu kontena kambing panggang, gua bawak satu kontena cungkil gigi...hahaha

    ReplyDelete
  4. Bhai Carlos...
    Gambar awek polis yang cun memang gua akan amik... hahaha... kalu yang jenis muka pecah romah... tak lalu gua nak tangkap gambarnyer... buat rugi space memory card jer... hahaha

    Bhai AG...
    Hahaha... ala... kritik skit pon tabley ka... hahaha... awat takut kena kritik ka... hahaha...

    Bhai BunBinBan...
    Betul tue .. berniaga air paling untung... gua ingat lagi kat IPD Shah Alam dulu gua berniaga air kotak dan air tin masa orang berbaris panjang nak bayar saman trafik... hahaha... untung giler masa tue... sebab gua sorang jer yang meniaga... hahaha

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja