Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

18 January 2013

Perwaja Ditimpa Masalah?

Bhai... Aper citer nih... Tetiba jer Perwaja Steel kena saman dengan Petronas pasai tak setelkan bil penggunaan gas... Errr... Setahu gua... Kawasan Industri Teluk Kalong Kemaman nih yang mana termasuk Perwaja dan Kemaman Supply Base serta West Wharf semua guna gas asli... LNG yang disupply guna paip besar... Even syarikat yang gua kerja nih pon amik gas dari paip yang sama...

Dan rasanyer syarikat yang supply tue aderlah Gas Malaysia... Dan paip gas nih jugak sampai ke Gebeng dan Kuantan Port... Start dari loji penapisan dan pemprosesan di Kerteh dan Paka....

So .... Macam mana Perwaja Steel nih ader masalah bab payment nih... Kita tau la ader Perwaja Steel nih dah dikuasai oleh konglomerat dari Hong Kong... Tapi takkan la teruk camnie... Atau nih pasai Eastern Steel Kemaman dah nak mula operasi ker.... Hahaha... Dengar citer Eastern Steel nih ader share TDM dalamnyer... Dan TDM aderlah dibawah kuasa dan pengaruh Menteri Besar Terengganu...

Aper-aper nanti esok lusa gua tanya member gua yang kerja Perwaja Steel Kemaman nih.. Aper cer sebenarnya...

1 comment:

  1. laaaaa...idup lgi ke eric chia...? hahaha...Xpe, koglomerat hong kong ni leh settle jap je...lantik madey sebagai sifu shaolin temple, case close. hahaha..or bagi je 40% kepentingan dlm perwaja kepada madey, petronas senyap le. Penasihatkan madey?

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja