Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

04 January 2013

Banglo Runtuh : Putar Belit Nong Chik Dan Kerajaan Terdedah

Bhai.... Hahaha... Isu pampasan bagi banglo Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique atas alasan zon penampan sudah jadi satu isu besar. Mula-mula diorang ingat benda macam nih takder saper nak bising... Tetiba geng-geng jurunilai hartanah plak yang pecah lobang kat gua... Yang diorang tak puas hati macam mana JJ dan Zulhasnan Rafique boleh dapat pampasan dan boleh menentu nilaikan rumah mereka lebih dari nilai pasaran...

Jadi biler gua dapat maklumat tue minggu lepas... Aper lagi.. Gua kasi kecoh la... Terkujat agaknyer ader orang di peringkat Kerajaan Malaysia... Dan maybe Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique pon dapat tau gak... Jadi diorang maybe la berbincang sama sendiri.. Dan akhirnya keluar la kenyataan dari Nong Chik pasai isu nih ... Konon nak cover up... Nak menafikan bahawa pampasan tue akan datang dari Kerajaan... Dari Kementerian Kewangan..

Nong Chik cakap pampasan tue akan dilunaskan oleh Pemaju Perumahan tue... Wei... Liabiliti Pemaju Perumahan cuma 18 bulan dari tarikh pembelian hartanah dan dapat CF... Selepas itu tanggung sendiri la... Mana ader pemaju nak tanggung sampai biler biler... Lagipon banglo yang Jamaluddin Jarjis dan Zulhasnan Rafique tue beli dah lebih dari 24 bulan.... Mana ader lagi tanggungan liabiliti lagi...

Hahahaha... Nong Chik nak tipu pon berpada la... Jangan la nampak sangat bodohnyer... Hartanah di Puncak Setiawangsa tue dah lama dah lepas dari liabiliti 18 bulan pemaju.... So aper ker hal pemaju nak kena bagi pampasan.... Lagipon kenaper isu pampasan nih nak kena bawak dalam perbincangan di Kabinet kalu la pemaju yang kena bayar... Tak payah la nak buat lawak la wei....

Hahaha... Nong Chik oooi... Macam mana la lu nak jadi calon PRU13 di Lembah Pantai nih... Nampak bodoh jer... Hahahaha

3 comments:

  1. Bhai C++...

    kan wa cakap, Menteri Umno ni bodo2 belaka termasuk la dgn PM2nya sekali...

    keh keh keh keh keh keh...

    ReplyDelete
  2. Bhai Madie...

    Hahaha..... gua stuju... hahaha... nak buat camana... depa dok baca skrip... plak tue skrip tak siap... hahaha... selalu ubah sana sini... macam lalang..

    ReplyDelete
  3. Ini mmg spesis bodoh nak mampossss!!!!

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja