Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

21 January 2013

Karut Lagi Mengarut

Bhai... Macam-macam cara orang nak pow orang awam... Orang politik cara dier... Orang agama cara dier (err... perlukah gua huraikan?)... Orang bisnes plak cara dier... Hahaha... La nih Ketua Agama pon nak terlibat sama dalam dunia ngepow nih... Hahahaha... Karut... Karut lagi mengarutkan....

Lu tau kan... Kat Malaysia nih la negara yang paling banyak institusi pendidikan... IPTA jer dah ader berapa puluh... Dari universiti, kolej universiti, institut sampailah kepada kolej biasa... Itu baru IPTA.... Kalo kiter tengok IPTS plak... Bercambah... Dalam satu daerah silap-silap ader dua atau tiga IPTS... Hahahaha.... Giler betul..

Mutu pendidikan IPTA dan IPTS kat Malaysia nih.... Hahaha... Hancuss... Kalu ikut standard dunia... Kira sama level ngan Nigeria atau Bhutan.... Hahahaha... Research paper yang ader pon banyak yang layak jadi buat bungkus nasik lemak... Hahahaha... Memang banyak research paper... Tapi semua tue takder nilai komersial... Banyak yang jenis syok sendiri jer... Hahaha....

Bukan la gua nak kata takder langsung yang okeh... Ader... Tapi nisbahnyer 1:10000 kot.... Hahahaha

So... Nih ader saranan dari Majlis Professor Negara agar diujudkan satu Universiti Islam Malaysia.. Konon sebagai pemangkin kepada Islam... Sejajar dengan aspirasi Majlis Raja-Raja Melayu.... Hahahaha... Pasai aper gua gelak... Hahaha... Pasai yang bagi aapirasi tue hahaha... Banyak yang lagho... Kalu ikut peratusan ... 99.9% .... Hahahaha

Tapi pasai diorang Ketua Agama... Maka lagho tak lagho terpaksa la massa ikut.... Hahaha... Punya la teruk kalu masaa nih jadi hamba kepada manusia kaki maksiat.... Hahaha... Sepatutnya hanya jadi hamba kepada Allah... Tapi tak... Boleh plak massa nih jadi hamba kepada manusia... Kalo baik takper la.. Tapi kaki maksiat.... Hancuss la...

Nih aper la yang nak diajar kat Universiti Islam Malaysia nih... Nak ajar jadi hamba kepada manusia kaki maksiat ker? Hahaha...

Yang pasti... Nanti ramai la yang masuk mendaftar kat UIM nih... Dan pastinyer masyukk duit yuran... Hahaha.. Boleh la enjoy.. Ader chan ka letak para ulamak duit yang skrang nih dilayih kat ILMU Janda Baik tue jadi pensyarah dan professor kat sini... Kalo tidak camana diorang nih nak ader income...

Habis la... Bila agama pon jadi barang dagangan... Hahahaha... Boleh la lepas nih jual air jampi banyak-banyak macam ader sorang tue yang boleh buat duit banyak sampai hidup mewah tapi tabrani nak declare harta..... Hahahaha... Lawak-lawak...

Karut aaaa semua nih... Yang berserban samer naik dengan yang tak berserban... Yang lagho dan satu level ngan yang kononnya kuat ilmu.... Hahahaha.... Aper nak jadi aaaa... Dunia sudah sampai kat hujung aaaaaa...

2 comments:

  1. A'kum Sdr. C++

    Aper ke benda nih? UIA dah ada, Tambah apa yang patut, perbaharui apa yang lama kan dah cukup?

    Betula kata saudara, memang nak kedarah dari mana-mana sumber yang ada.

    ReplyDelete

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja