Pengikut


Custom Search

PERINGATAN !!!

Bhai/DeeDee Sekalian.

Sila baca slow-slow dan fahamkan betul-betul artikel dan komentar gua dalam blog nih...... Tolong jangan baca skali lalu... Sebab kat sini gua banyak menulis secara indirect.... gua banyak berkias... gua banyak bermetafora... ayat gua bukan ayat skema SPM ker STPM ker... jadi tolong guna kapla... jangan membaca guna kapla lutut aaa..

Dan kalu lu bengap sangat tak paham aper yang gua citerkan... sila bertanya ... jangan main terjah sembrono jer... hahaha... karang tak pasai-pasai lu gak yang malu... hahaha .. Tolong jangan jadi bodoh... cukup la dah ramai pemimpin politik yang bodoh... lu jangan menambahkan korum... hahaha

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang.... ader paham ka???

Lagi satu... kat sini gua takder menghasut atau memfitnah serta mendajai sesiapa... jadi kalu lu orang terhasut ker, terfitnah ker, terdajai ker mender... itu masalah lu orang... hahaha... bukan masalah gua...... Hahaha... Untuk geng-geng Cawangan Khas... tak payah la buang masa baca blog gua... baik lu folo jer Anwar Ibrahim tue... hahaha... ader gak pekdah...

06 January 2013

JAIS : Duit Zakat Banyak Tapi ....

Bhai.... aper dah jadi dengan JAIS nih.... Jabatan Agama Islam Negeri Selangor ... ala... bukan main JAIS nih dok kacau dan kecoh sana sini... tapi pengurusan diri sendir pon hancuss.... aper daaa... Kutipan zakat memang hebat... yer betul.. kutipan zakat bawah Pusat Pungutan Zakat.. dan Baitulmal... yer.. tapi semua tue bawah JAIS....  Maknanyer... authoriti utamanyer masih dibawah kapla JAIS...

Nih aper dah jadi ngan Sekolah Agama... yang dibawah kelolaan JAIS.... aper dah jadi nih... sampai begitu teruk.... pengurusan macam aper nih.. Ini ker pengurusan terbaek JAIS.... aper daaa... Sampaikan bil elektrik dan air pon tabley nak jelaskan...

Duit zakat banyak-banyak tue buat aper... buat simpan berkepok-kepok dalam Bank... supaya boleh amik interest dan dividen.... supaya Bank yang "kununnya" Islamik boleh dapat dana untuk menjalankan operasi bank.... supaya bank boleh melabur....  ker duit zakat nih semua digunakan untuk pelaburan....

Wei.. tolong aaa... tolong jangan kasi malu sama orang Islam dan Agama Islam.... tolong aaa..... kasi perbetul dulu lu orang punya operasi dan organisasi.... jangan buat pekak badak kalu kena bahagian kerja yang sepatutnya JAIS buat... tapi kalu kena jadi balachi UMNO/BN ...laju jer proaktif... Macam bangsat kan...

Kalu duit zakat digunakan uintuk pengurusan sekolah agama .... Orang tak marah pon.. sebab itu aderlah asnaf... lain la kalu pesakit HIV/AIDS yang nak diberikan bantuan dari duit zakat tue atas cadangan Mashitah Ibrahim ... ntah bawah cabang asnaf mana ntah....

So... kasi betul cepat dan jangan kasi malu sana Islam dan orang Islam....


2 comments:

Nak komen kat sini kena ader telor skit la bhai ... Kena letak nama identiti.. Kalu guna anonymous jer... maap cakap la... gua tak layan.. sori aa...

Err... gua takder masalah nak lepaskan komen lu orang kat sini... tapi gua tak bertanggung jawab atas komen lu orang... so sendiri mau ingat lar..... ader paham ka???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BERSIH

Carta Rasuah

Carta Rasuah
Malaysia Nombor 1

Panduan Mengundi

Panduan Mengundi
Hanya sesuai bagi kes satu lawan satu sahaja